Máme doma Nokiu 6020 a 11 mesačnú dcéru, ktorej idú zuby.
keď behala v pavúku , dostala sa k telefónu a celý ho poslintala
, sliny boli všade i vnútri. Telefón som rozobral (dole kyty, von baterka, SIMka) a vysušil na radiátore
tri dni. Po zložení a zapnutí si vypýta "zadajte kód SIM". A keď zadám správny kód (na inom telefone ho zobere) vypíše mi, zlý kód. Keďže oslintaná bola hlavne klávesnica,
1. je možné že sa mokro dostalo pod tlačítka a pri stláčaní správnych číslic naskakujú iné? Nevidím aké, lebo na display sú len hviezdičky.
2. Existuje nejaký program pre telefony, ktorý odhalí zadávaný kód ako podobné programy pri zadávaní hesla v PC? (aby som videl čo vlastne zadávam) ak ano, ako ho tam dostanem, keď nejde kvôli SIM pustiť.
3. Pomôže to, keby som s vloženou SIM-kou zresetoval mobil nejakým kódom, alebo podľa tohto postupu?:
Hviezdička, zelené sluchátko, klávesa 3-numerická
Je treba stisknúť kombináciu zmíenených tlačidiel, pritom zapínať telefón a tieto tri tlačidlá držať po celú dobu ,,štartu operačného systému" (resp. jeho formátovaniu) až do okamžiku, kým telefón vyzve k výberu časového pásma alebo k zadaniu PINu. Fáze formátovania trvá podľa modelu telefónu 30 až 60 sekúnd - (niekedy aj viac). Týka se iba Symbianových telefónov, pred formátom majte úplne nabitú batériu ! Používa sa pri výskyte vážnych chýb, v prípade, že telefón nejde ani ,,naštartovať", alebo pre rýchle uvedenie prístroja do stavu ako po jeho zakúpení. Formátovanie zmaže komplet disk C, potom znovu nahrává systémové dáta. Pameťovej karty se tento proces netýka, aj keď je doporučený taktiež jej formát.
Ďakujem za odpovede