Chvílku som si nechal prejsť hlavou načo presne notbook budem využívať, čo je pre mňa prioritou a čo od kúpy očakávam . Váhal som nakoniec medzi značkou Lenovo a Dell
a rozhodol som sa kúpiť Dell hádam to nie je chyba .
Už som tam volal a som zvedavý čo mi ponúknu , nakoľko neviem presne ohodnotiť cenovú ponuku postnem sem finálnu ponuku či sa mi to za takú cenu oplatí ,aby si tam zbytočne niekto neprihadzoval
.
// pridané po 6 hodinách 31 minútach od posledného príspevkuNo ostal som trošku sklamaný poslal som im konfiguráciu presný tip všetko a oni mi poslali síce správny notbook ale o 200€ drahší ako v normal obchode ,tak som im napísal ,či mi nevedia ponúknuť lepšiu ponuku ako u konkurencie a oni ,že nie ...
// pridané po 22 hodinách 46 minútach od posledného príspevkuNakoľko som stále ešte nekúpil žiaden notbook a som za názor dva krát meraj raz strihaj skúsim uprestniť čo hľadám a trochu navýšiť rozpočet a možno mi pomôžete nájsť čo potrebujem .
Cenová relácia : 650,- €
Použitie: Notbook budem prevažne využívať na prácu , hranie pokru a sem tam pozretie nejakého filmu . Hry na nom hrať nebudem . Doma by som chcel notbook využiť tiež a prepájať ho s monitorom 27"
.
Mobilita : Notbook budem väčšinou prenášať v taške a využívať ho budem doma, v škole a v práci . Takže výdrž batérie môže byť priemerná .
Spracovanie notbooku : Notbook budem často prenášať , takže by som uvítal lepšie spracovanie aby mi vydržal čo najdlhšie
. Čo sa týka designu tak mi je to jedno snád len aby nebol v bielej farbe na tejto farbe všetko vidieť .
Uhlopriečka : Dlhšie som rozmýšlal akú uhlopriečku zvoliť a nakoľko budem notbook často prenášať niečo medzi 14" a 15,6" by bol ideál. Čo sa týka rozlíšenia kľudne postačí 1366 x 768 , výhodou matný displej .
Ďalšie požiadavky :
Procesor - Intel Core i3 / i5 či už SandyBridge alebo novší brat Ivy Bridge nie je podstatné
Operačná Pamäť - 4 GB voľnej pamäte ram mi kľudne postačia
Grafická karta - Kľudne môže byť integrovaná, ale mala by zvládnuť prepojenie s 27 palcovým monitorom
Pevný disk - 500 GB 7200 RPM to je ideál avšak nie podmienkou
Hmotnosť - od 2 do 3 kg
Zatiaľ som nekupoval žiaden notbook a preto sa obraciam na Vás ako skúsenejších užívateľov tohto zariadenia s prosbou o radu prí výbere notbooku , vopred dakujem za pomoc .