čaute, mama má starší notebook (5-6 rokov) fujitsu siemens amilo pi 2540.
zo dna na den jej prestal ist, chová sa to tak že ked ho pustim, tak nepočujem že sa rozbieha hdd (normalne je to počuť ihned po spustení). nenabehne vobec nič, len čierna obrazovka a svietia kontrolky.
prvotne som myslel že je to hdd, tka som ho vybral a hodil do pc, tam sa ale bez problemov rozbehol a ide dalej (az potom som zistil ze notebook ide aj bez hdd).
potom mi kamoš poradil že je to može byť ramka. zistil som že ma 2 sloty, tak som vyskušal obidve ramky v obidvoch slotoch všetkymi možnostami vymienať. nepomohlo.
tak mi ten kamos dal radu že ak sa ten notebook v minulosti prehrieval (a že sa teda kua prehrieval, vždy bol vypečeny jak svina), tak že sa mohol posrať procesor.
tu je ale teraz otázka. čo dalej? druhy procesor nemam a kupovat nejaky kvoli tomu aby som to skusil neviem či mam (čo ak to nebude nim?).
viete mi poradit? do servisu by som to moc davat nechcel hned, lebo za to zaplatim ako za novy procesor...
_________________ CPU: Intel Core i5-3330; MB: MSI B75A-G43; RAM: Crucial 2x8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport; VGA: Sapphire Radeon HD4850 Dual-slot GDDR3; HDD: 500GB (sATA) + 160GB (IDE); CASE: Aerocool ATX PGS STRIKE-X GT BLACK; ZDROJ: Corsair Builder Series CX600 V2; MONITOR: 23 "LG LED IPS237L-BN |