Do 31000,- Sk máš na výber pár slušných notebookov na ktorých si aj zahráš, napr.:
MSI GX600PX - toto bude asi ten MSI ktorý si myslel aj ty, no je to celkom dobrý NB, kvalita možno nie je taká ako u Toshiby, ale každopádne to neni zlé, navyše toto bude novší model, má 3GB RAM a väčší disk ako pôvodné prvé GX600vky.
Asus M50SR - tento Asus je taký trochu slabší NB, orientovaný skôr na cenu ako na výkon, ale tiež sa na tom dá čo-to zahrať. Keď nerátam grafiku, tak ostatné paramatre má výborné, navyše spracovaním by som si ho dovolil zaradiť nad MSI.
Toshiba A200-23P - Toshiba, no ako inak kvalitné spracovanie, akurát celkom nerozumiem tomu prečo je tam len 1GB RAM, ale to neni žiadny problém dokúpiť a doplniť, navyše pri dnešných cenách RAM ti to vyjde ešte aj na 4GB a stále to bude do 31000,- SK. Kvalitou je tento NB asi na najvyššej úrovni zo všetkých ktoré som ti tu spomenul.
Asus M50SV - tento NB je tak trochu nad limit, ale za tú cenu je naozaj nadupaný, ak by sa ti podarilo ešte zohnať pár tisíc navrch, tak by som neváhal a bral tento. Čo sa týka kvality, tak by som ho prirovnal k tej Toshibe, toto je najnovšia modelová rada Asusu, takže kvalitou sa Toshibe istotne vyrovná. Parametrovo ju aj o dosť preskočí. Bohužial aj tou cenou, no ako som napísal, ak by sa ti podarilo ešte pár tisíc pridať, tak neni o čom.
No a tá slovenská klávesnica...tak slovenská klávesnica sa dá istoiste nastaviť vo Windowse, čiže slovenské znaky ti písať isto pôjdu. Potom môže byť problém v tom že klávesnica nebude mať priamo na sebe tieto popisky, ale budú tam len české. S tým ale myslím až taký problém neni, Česi majú len pár znakov odlišných od našich, takže pokial si doteraz vedel písať na klasickej klávesnici s našimi znakmi, tak tie budú stále na tých istých miestach aj na českej klávesnici a po pár dňoch-týždňoch to ani nebudeš vnímať.
Konkrétne tie notebooky čo som vybral, tak MSI by malo mať na 99% SK potlač aj priamo na klávesách, resp. dá sa tak určite zohnať, kamarát ho má a má tam slovenské popisky, Asusy asi budú mať českú klávesnicu, aj keď tieto nové modely možno už robia pre SVK aj so slovenskou klávesnicou, takže to je tak 50:50, no a Toshiba by mala mať slovenské znaky už od výroby. To sa môžeš opýtať aj tu na fóre je kopec ludí čo majú nejakú Toshibu rady A200, takže ti isto niekto odpovie.