Par teplych slov na uvod:
Vyberam si novy notebook na VS /strojarina/, lebo stary uz dosluzil. Co je pre mna podstatne je jemne rozlisenie! Notebook bude sluzit na beznu robotu v Office, net, filmy a CAD programy ktore spomeniem nizsie. Moj rozpocet je 1000€ s DPH, co nie je moc, ale musi to stacit, lebo viac nemam
Pozadovane parametre:
-procesor: preferujem Intel, dvojjadro
-RAM: 2+GB
-disk: bohate staci aj 160GB, 7.2krpm vyhodou
-grafika: v podstate je mi jedno, len aby slapali aplikacie (vypisem nizsie), hry nehrajem
-uhlopriecka: max 16", preferujem 16:10
-rozlisenie: jemne
! [14-" minimalne 1280x800 a pri 14+" mininalne 1440x900], matny displej vyhodou
-spracovanie: k technike sa chovam slusne, takze nepotrebujem moc nejake vystuhy, hlavne aby nic nevrzgalo, neprehybalo sa, moc nehrial a aby vsetko licovalo jak ma
-vydrz baterie: 2.5+hod
-hmotnost: do 2.5kg
-pouzivane rozhrania: 3xUSB, HDMI, WiFi, BT, RJ-45, IEEE 1394, citacka otlacku prstov, (vlavo dolu CTRL, nie FN)
-programy ktore pouzivam:
AutoCad,
Catia, Mathematica, Photoshop
-programy ktore budem pouzivat v buducnosti: 3ds Max(mozno),
Adams,
Ansys,
Inventor,
MatLab,
Mechanical Desktop,
SolidWorks
-co nepotrebujem: NumPad, WebCam, OS, DVD, Express Card, PCMCIA, VGA, UMTS, Modem
-preferovane znacky: Lenovo, Dell, HP, Toshiba, Sony(mozno)
-znacky co nechcem: Acer, Asus, Msi, Umax, (Lenovo SL, G),...
Rozpocet:
1000€ s DPH, ale cim menej tym lepsie, chcem aby mi vyslo aj na nejake prislusenstvo, ak sa vojdeme do 800€ s DPH budem rad.
Odkial budem brat:
bgs
alza
mall
Co som nasiel:
Najviac parametrov splna
ThinkPad T400, ale ten sa mi nevojde do rozpoctu. Lacnejsie modely od Lenova ma moc neoslovili.
Dalej sa mi celkom pozdava
ProBook 6545b, ale to je teraz novinka, cize neviem jak je na tom AMD Tigris a nechcem kupovat macku vo vreci.
Este som nasiel
ProBook 5310m a
ProBook 4310s ale tu si nie som isty ci by mi stacila 13" uhlopriecka.
Final Word:
Zatial sa mi nepodarilo nic vybrat co by bolo pouzitelne. Je mi jasne ze notebook ktory by splnal moje poziadavky neexistuje. A uz vobec sa nezmesti do mojho rozpoctu. Na programy ktore tam chcem pouzivat nestacia ani nadupane desktopy, mne staci ked sa tam program rozbehne a nebudem na kazdy akciu cakat 5 sekund.
Snad sa nam podari mi nieco vybrat