PeterRemet píše:
prehnane drahé počítače ? Ani by som nepovedal ... Napríklad si zoberme notebooky ... Základný model macbooku stojí okolo 1200€ ... Ukáž mi podobný notebook v tejto cene, ktorý má šasi z jedného bloku hlinikovej dosky, Multi-Touch touchpad, výdrž 5 hodín ..... A to nehovorím o OS ... K macbooku dostaneš skvelý MAC OSX s balíkom programov o akých sa ti ani nesníva ... V základe máš napríklad balík iLIFE (čo obsahuje programy iPHOTO, iMOVIE, iWEB a GARAGE BAND ) ... A čo dostaneč ku notebooku okrem tej "skvelej" OEM VISTE a tých SW gebudzín od výrobcu ? Dostaneš holý systém bez žiadneho poriadneho programu ... Napríklad program na úpravu videa MovieMaker mi pripadá ako pre postihnuté deti oproti programu iMOVIE, ktorý je u MAC... Ale kto nevyskúša ten nepochopí ... Na MACU nepoznáš čo je vírus, nestaráš sa o žiadne čistenia, defragmentácie a priblblé optimalizácie systému ... Je to jeden skvelý stabilný, svižný a hlavne bezudržbový OS ...
adidasy si kupujem preto, lebo mi v nich nesmrdia nohy, nepraskaju, a vydrzia mi ten nejaky rocik...co sa o cinankach povedat neda ))) v celku rozumne dovody, ze ? ˇ))
Produkty Mac nekupujem preto, lebo su predrazene..nepotrebujem si priplacat 7tisic sk len za peknu hlinikovu skrinku s nizsim vykonom, ako ma pc v rovnakej cenovej relacie...lebo ta hlinikova skrinka mi neprida viac fps v hre napr., ci mi rychlejsie neprekoduje video subory, vies )) pc mozem postupne upgradovat, podpora servisou je siroka, ak mi nieco vyhori, odide, rychlo to nahradim novym, co sa o jablcku povedat neda )
Ked ti uz ide len o softver, tak si kup rovnako vykonne pc a to co usetris, mozes minut na ten softver, co potrebujes )
Aj MAC OS X urcite potrebuje precistit, defragmentovat a je len natolko stabilny a rychly, ako je rozumny jeho pouzivatel...nic nie je bezudrzbove, kamarat )) Co sa tyka virusov, je mac po windowse druhy najpopularnejsi os pre malware...pokial budes hladat veci na tento operacny system na nete, na virus/malware natrafis urcite, je to len otazka casu..nedavno bola len v USA virusova epidemia na mac pocitacoch, nakolko velka cast z nich nepouziva AV system...
nepotrebujem iPod, Macbook, a ani iMac, ktore su len predrazene hlinikovým obalom a okrem vyssej ceny mi nemaju co ponuknut...alebo iPhone, totalny predrazeny prepadak za tazke prachy...za tie peniaze mam N96, ktora ma ovela sirsiu vyuzitelnost...nie som iDIOT ))))