Integrovaná grafika v dnešných notebookoch je grafika z procesoru pri i3/i5/i7 to je väčšinov Intel HD3000 pri amd záleží od procesoru v tom nemám veľký prehľad záleží skôr od modelu no tie grafiky za veľa nestoja.
Intel HD3000 lepšie povedané dnešné integrované grafiky v notebookoch slúžia na šetrenie/úsporu baterky keď nepotrebuješ používať napr GT555m tak vďaka technológii optimus si ju alebo manuálne prepneš na integrovanú napr pri písaní dokumentov, internete poprípade pozeraní filmov a pri hrách funguješ na GT555m
Všetko sa to dá riešiť ako manuálne tak sa to dá nakonfigurovať aby sa ti napr spúšťala GT555m len pri hrách a tým pádom bude celý čas okrem hrania fungovať notebook na integrovanej HD3000 čo ti prinesie akú takú úsporu batérie.
Každopádne integrované grafiky sú určené na net, filmy a graficky nenáročnú prácu hry sa na nich nezahráš.
// pridané po 6 minútach od posledného príspevkuCirky píše:
čo sa týka GT555 tak tá je o dosť výkonnejšia ako HD6650... 6650 je slabšia ako GT540.... avšak pri GT555 všeobecne treba dať pozor, pretože existujú aj verzie s 96SP, čo je vlastne len pretaktovaná GT540... ale v Asusoch sú tuším pravé GT555 so 144SP... no ak ma pamäť neklame tak s GDDR3 (niesom si istý) takže až taky killer to zas nieje, no je to to najlepšie čo môže byť za danú cenu... ak chce niekto hrať hry, prioritne treba pozerať na grafiku nie na procesor... v hrách bude tak či tak skôr limitom GPU než CPU.. GT630 je premenovaná GT540
Áno čistá pravda všetko má plus aj mínus ja mám v lenove GT555M 2GB/GDDR5 ale len 96SP a to je v podstate jediná verzia GDDR5 a Asusy a ešte pár značiek ponúka práve verziu s 144SP GDDR3 každopádne ako jedna tak aj druhá verzia je by som povedal maximum v cenovom limite <800 a poslúži tiež len 1-2roky a potom sa s hrami môžem rozlúčiť ako ja(aj- keď sa veľmi nehrám) tak všetci čo ju majú. Preto sa tu preberalo v tejto téme či by nebol vhodnejší desktop ale nedostali sme sa k záveru. :-/