Dobrý deň. Poprosil by som o návrh novej zostavy určenej na univerzálne použitie vrátane najnovších hier.
Z môjho laického pohľadu som vybral procesor ryzen 3700x a grafickú kartu rtx 2070 super, prípadne by mohla byť aj od amd 5700x. Vykon majú plus mínus rovnaký, tak by som sa skor zameral na tichost pri 2070tke som čítal, zevraj zvykne pískať, tak tomu by som sa rád vyhol. Neviem ci to je len pri niektorých značkách, alebo pri všetkých.
Dosku by som chcel tu novú platformu x570 a tiež ak by sa dalo vybrať niečo čo by bolo spoľahlivé, malo dostatok všetkých konektorov a hlavne aby nebol problém s montážou napríklad chladiča, aby nezasahoval do ram a pod. Čo sa ram týka, taktiež niečo spoľahlivé, aby to s tým ryzenom bez problémov fungovalo. Ideálne by bolo 32 gb nech je zase na pár rokov pokoj. Chladič tiež nejaký, ktorý ten procesor aj pri najnáročnejších hrách bez problemov uchladi.
Hdd by som vedel použiť zo starého PC. V ňom mám 500gb ssd a 2tb hdd. Ale kľudne mi môžte ponúknuť aj nejaký ten novší m2 ssd, to by som este zvážil.
Zdroj by som chcel pravdepodovne corsair 750, zase vychádzam z toho, čo som si tu prečítal. Hlavne nech je tichy, výkonný a spoľahlivý.
Čo sa týka skrinky, tak mám postarsiu fractal r3, myslím si že jej nic nie je a dala by sa použiť.
Najväčšiu dilemu mám s monitorom. PC bude slúžiť na bežnú prácu s office, internetom, youtube, občasný strih videa a hranie najnovších hier. Určite by som chcel ísť do 27" 2k, ale neviem aky panel zvolit. Idealne niečo, čo bude zase spoľahlivé a nebude nachylne na vypaľovanie bodov, prípadne nejake nerovnosti v podsvieteni a pod. Čiže kľudne aj VA alebo TN, nemusí to byť zrovna IPS, ak by to malo byť hlavne kvôli pozorovacim uhlom, vždy sa bude pozerat na monitor zpredu a nie zboku. Teraz mam 24" TN stál nejakých 130e 5 rokov dozadu a nemám problém ani s farbami, ani s uhlami. Len by som bol rád, ak by to bolo 2k.
U všetkých komponentov mi ide o to, aby boli čo najlepšie k pomeru cena výkon. Cenovú hranicu určenú nemám, no idealne by to bolo do 1500e s dph.
_________________ Ryzen 3900X gigabyte x570 ultra nvidia gigabyte aourus 2070 super |