Ahojte . Noooo takžeeee. ešte raz pekne ako sa to dá a ide to. Cez display driver uninstal som ešte raz odinšaloval všetky zbytky nvidia, (to som robil aj predtým, ale potom som tam pchal nvdia driver najnovšie pre win 10 z nvidie drivers, čo hneď zamrzlo pri otvorení setup teda balika inštalačneho, resp. keď kontrolovalo grafiku a išlo sa to inštalovať, alebo to už bolo skoro celé nainštalované a už to išlo len na konci do reštartu a vtedy to zamrzlo a bol "koniec" zas som to musel v biose vzpnuť optimus na len intel a nanovo zas uninstal driver ) takže dal som tam obládač už teraz z lenova áno ten z lenova pre win 7 samozrejme 64 bit som tam dal. Takže zapol som po programe uninstal driver (odstranenie celeho driveru/ a zbytkov nvdia) po tomto programe sa to vyčistí a reštartuje. Po tom sa odpojím z netu, teda (vytiahnem z usb) dám reštart notebooku idem hned do biosu kde zapnem optimus, teda (nahodím NVDIU) . Otvorím stiahnutý packet balíček setup ten z lenova pre win 7 nvdia driver, rozbalí sa to nainštaluje a ide to. Musíte byť z netu off, lebo ono si to automaticky chce ťahať ovládač nový a preto to tým padom nešlo a mrzlo. Potom samozrejme treba v ovládači nvida povypínať aktualizacie resp. upozornenia . Samozrejme pototom už normálne sa možete napichnuť na net
// Spojený príspevok 08.09.2020 12:05skúšal som to takto urobiť aj s driverom od nvidie pre win 10 ale to mrzne hneď akonáhle sa rozbalí packet, resp. vyhľadá nvidiu v notebooku a zamrzne počas inštalácie alebo po reštarte ak prebehne inštalácia
// Spojený príspevok 08.09.2020 12:21chcelo by to stiahnuť niekde aspoň demo nhl 09, a co som skúšal nejakú hru takú 3D tak ide normálka. Ozaj kde stiahnem nejaké demo hry 3d ked už nie plné hry? samozrejme že zas je to grafika staráááá karta 2011 rok výroby tak zas viem čo na tom "pôjde" reálne v pohode a co sa musí ubrať z option na grafike,ale zas na potešenie ako "retro" notebook nejaký výkon to má na nenáročné hranie hier na grafiku
// Spojený príspevok 08.09.2020 16:58mám nainštalované demo FIFA 09. preferuje mi to zatiaľ grafiku intel hd 3000 teda základnú. Nvidia je zapnutá aj som v nastaveniach pozeral, ale zdá sa že zatiaľ to ide celé cez tu integrovanú grafiku. Tak neviem čo teraz ešte skúšať. Skúšam to dávať priamo v nastaveniach ovládača nvidie abz to išlo prioritne cez nvidiu ale po potvrdení mi to zas tam hodí na automatický výber : integrovaná grafika intel hm
// Spojený príspevok 08.09.2020 17:09nespolupracuje intel obyčajná grafika...tak neviem , lebo prebíja mi nvdiu. Tak asi by som mal tiež odstraniť intel, ale ten skôr asi prepísať na starý neviem, lebo ked ho nechám vyhodiť cez uninstal display driver, a reštartuje sa comp, tak neviem tak čo bude svietiť ??? takže asi len tak, že znova stiahnem packet z lenova pre intel win 7 a skúsim otvoriť a prepísať ho, ale či ho celý prepíše či neostane hm
// Spojený príspevok 08.09.2020 18:48aký tam mám dať intel ovládač ? hm neprebíja mi nvdia ten intel v nastaveniach. Tak neviem aký tam dať ovladač od intelu.
// Spojený príspevok 08.09.2020 19:33potrebujem nastaviť aby bola nvidia primárna grafika, v ovládači nvidia mi to teda nejde . Má prosím niekto nápad ? alebo vie čo ďalej ?
// Spojený príspevok 08.09.2020 19:44keď vypnem natvrdo ovládač intelu vo windowse tak to asi "zabijem" notebook že ? Nepôjde mi na nvidii či ?
// Spojený príspevok 08.09.2020 20:07"nezabil" sa tým notebook
ale ked som to zakázal intel HD, tak už som neotvoril nvidu panel, tak teraz neviem či by to išlo na nvidii keby že spustím nejakú hru, keď tým pádom nešil vôbec ovládač nvidie, takže asi by to nešlo