Občas sa mi stáva,že keď zapnem PC tlačidlom na prednom paneli skrinky alebo klávesovou skratkou ,ktorú mám aktivovanú,tak mi PC nenabehne do Windowsu.Doska zapípa a na čiernej obrazovke pri detekcii IDE sa to zastaví.
Toto mám na monitore:
Main processor:AMD Athlon/tm/ XP 2500+
Memory testing:1835008K OK
Memory Frequency For DDR 333
DDR Dual Chanel Enabled
Detecting IDE Drives...
no a tu to zastaví a ďalej sa nepohne.Pomôže vypnúť PC hlavným tlačidlom na prednom paneli skrinky a vzapätí zapnúť,potom už ide všetko OK.
Mám takúto zostavu:
MB Abit NF7-S v2.
Barton 2500+
HDDMaxtor 80GB 7200
VGA MX 400Pro
RAM 1GB Kingston PC3200+512GB Apacer PC2700+256GB Apacer PC2700
Zdroj Frontier
DVDRW LG
Pred nejakou dobou mi doska prestala celkom ísť,ventilátory sa točili no PC nenabiehal,zistil som že je jeden kondík vydutý.Vymenil som ho a doska beží.No za 1800mF som dal 2200mF,tak som sa dočital na nete že sa to robí,pretože také kondíky originál sa nedajú zohnať.
Preto mám podozrenie či to nemôže robiť kondík,alebo RAM,keďže mi hlási DUAL a ja nemám dualky ramky,ale v slotoch založené tak ako som napísal:1GB,512GB,256GB.Ramka 1GB Kingston je z DUAL páru.Ide káble som vybral a znovu zastrčil,no nepomohlo.Neviem či sa Dual dá vypnúť,ale tuším nie,akonáhle založím ramku do tretieho slotu automaticky to aktivuje dual.Ako som napísal na začiatku tak badám to skôr menej náhodne.Ak mal niekto takýto problém nech sa ozve a poradí.
|