Dobrý večer chcel by som sa spýtať na obmedzovanie internetu providerom. Vec sa má takto na mojej streche poskytujem providerovi miesto pre príjmacie antény pre celú dedinu a on mi dáva zdarma internet. Ale obmedzuje mi ho aktuálne na 1308.9 Kbps respektíve 163.6 KB/sec.
Dnes mal veľký výpadok a musel prísť niečo porobil pričom musel nastaviť takmer všetko nanovo. A preto mi pri aktuálnom meraní dalo aj vyššiu rýchlosť ako zvyčajne kde mam normálne okolo maximálne 110KB/sec. Všimol som si ale, že pri programe uTorent mi aktuálne sťahuje rýchlosť až 323 KB/sec. Rátam, že aj to čoskoro obmedzí a pôjde tto ako pri meraní na dsl.sk teda tých 163 respektíve ak to zníži na hodnotu aká bola predtým maximálne tych 110 KB/sec. Chcem ale vedieť vďaka čomu dokáže uTorrent aktuálne "vytažiť" vyššiu rýchlosť aj keď pri bežnom meraní je už nastavená na menej ako polovicu s toho čo mi aktuálne dáva cez uTorrent. Je to proste divné na dsl.sk mi nedá už viac ani keby som zmeral 10x za sebou pritom pred polhodinou mi dalo aj 3Mbps.
Pridávam screeny je to zaujímave na dsl.sk uz mi dáva max beznú rýžchlosť do 110 KB/sec ale na speedteste podstatne viac to isté na uTorrente a pritrom viem ze dsl.sk meria do podstatne vyšších rýchlosti ako 1Mbps.
Je to jednoducho zaujímavé a pritom viem, že do rána alebo v priebehu zajtrajška sa mi rýchlosť ustabilizuje na spomínaných maximálnych 110KB/sec aj na speedteste či uTorrente pretože to sa už raz stalo. Ak by niekto vedel vysvetliť prečo sa to takto deje po páde providerovho systému veľmi rád by som počul vysvetlenie.
Dsl.sk :
Speedtest.net :
uTorrent :