Zdravím Vás, mám takýto problém; V jednom súbore mi beží skript, ktorý pravidelne updatuje databázu, avšak ten by mal kvôli korektnosti stránky bežať a pripočítavať body užívateľom iba raz. Chcel by som to ošetriť takým spôsobom, že ak si klient otvorí tú istú stránku viac ako raz, tak mu to na obidvoch resp. všetkých otvorených stránkach vyhodí chybovú hlášku a samotný update databázy neprebehne.
Skúšal som to cez session, lenže tam nastáva problém, že ak si klient stránku vypne a znova zapne iba jediný raz, tak mu vypíše chybovú hlášku, keďže sa session stále trvá. V druhom prípade ak nastavujem session_destroy tak to nie je ochránené.
Posledné dni som skúšal aj tzv. heartbeat, pri ktorom nastavím session lifetime na minimum, a v AJAXe naprogramujem kód, ktorý bude session pravidelne obnovovať, a keď klient zavrie stránku tak sa session ihneď zruší, keďže obnovovaná už nebude. Po viacerých nevydarených pokusoch som sa tohoto riešenia vzdal.
Prosím Vás, pozná niekto riešenie ako najefektívnejšie naprogramovať takúto ochranu? S týmto problémom sa trápim už dosť dlho, a vyčerpal som všetky možné kombinácie keywords v googli a fóra, kde by som mohol nájsť riešenie. Fakt budem veľmi vďačný.
|