Zdravím!
Krátke backstory: Po presťahovaní do nového domu, ktorý je na dedine (presnejšie Malý Cetín), som si musel nájsť nového internetového poskytovateľa. Prechádzal som z optickej siete od Telekomu na Aeronet. Keďže je to satelitný internet, tak som sa musel uskromniť s rýchlosťami a momentálne vyčkávam na plánovanú optickú sieť. Samotný internet fungoval v poriadku, ale dosah router-a nebol nejak extra, tak som si zaobstaral "Archer C6", ktorý mi vystačí na celý dom a záhradu. Všetko fungovalo v poriadku, až do bodu, keď som začal sledovať výpadky internetu.
Tu sa dostávame k problému:Asi pred dvoma týždňami som spozoroval problém, a to, že mi vypadáva pripojenie internetu na PC, notebooku a aj telefóne. Všimnem si to najčastejšie v hrách a to tak, že z hry Escape from Tarkov ma počas hrania odpojí od serveru a pri CS:GO sa nemôžem hýbať 2-3 sekundy. Najdivnejšia vec sa deje hlavne v hre League of Legends, kde sa sám hýbať nemôžem, ale vidím pohyby ostatných hráčov v reálnom čase, ako keby sa nič nedeje. Počas hrania volám so spoluhráčmi cez aplikáciu Discord, kde ich počas výpadku stále počujem, ale oni mňa nie. Riešil som to s technikom od providera, s ktorým som volal asi hodinu a skúšali sme všetko možné, no nič nepomohlo. Preto sa obraciam na vás.
Komunikácia od providera do antény je
OK,
Komunikácia PC -> router -> anténa je
OK,
Komunikácia priamo PC -> anténa je
OK.
Samozrejme, vidím občasné nedoručené packety, ale jedná sa o jeden, alebo dva z tisíc. (Telefón 10 z 15 000)
Skúšal som:- pingovať na všetkých zariadeniach (niekedy spadol iba PC, niekedy všetky zariadenia)
- priame prepojenie káblu "z antény" do PC (Anténa - modem - PC)
- pingovať anténu
- preinštalovať celý PC
- reštart všetkého
- update všetkého
Keďže to robí na viacerých zariadeniach, tak som PC vylúčil, ale pre istotu napíšem zostavu: 3700x, 6800XT, B450 Tomahawk
Ak by sme vylúčili fungujúcu anténu, fungujúce samotné zariadenia (telefón, pc, nb) a fungujúci router, tak mi zostáva chyba len v modeme, ktorý som dostal od poskytovateľa.
Pardon, že som sa tak rozpísal. Za každý nápad budem nesmierne vďačný.
Tl;dr:Internet vypadáva na pár sekúnd. Príde mi, ako keby download stále išiel, ale upload nefunguje. (Vidím, čo robia hráči, ale sám nemôžem nič robiť; počujem ľudí na Discorde, ale mňa nepočuť) Vyskúšal som s HW všetko možné, ale nič nepomohlo.
(Edity budú pravdepodobne dopisovanie, čo mi ešte napadlo)