Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 15 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 18.08.08 Prihlásený: 19.02.09 Príspevky: 179 Témy: 25 | 25 |
Nainštaloval som si tento system, lebo na windows ma už prešla chut. Mam par amaterskych otazok:
1. ZVUK
Zvuk som rozbehal, ale furt to ide nejak po tichu. Všetko mam nastavene na 100 % a ked to porovnam z XP tak to hraje jak z pivnice. Čo treba robit?
2. VIDEO
Videa mi prehrava len v formate rmvb. Ostatne (avi, wmv...) mi nechce prehrat. Kde najdem potrebny kodek ?
EXE
Čo mam urobit aby mi otvaralo a spustilo exe subory? Viem že sa to da len neviem ako...
Zatial všetko...
|
|
Registrovaný: 17.10.06 Prihlásený: 08.01.11 Príspevky: 1752 Témy: 17 | 17 |
sice nepouzivam suse, ale kodeky by mali byt v repozitaroch. co sa tyka exe suborov, nainstaluj si wine
_________________ A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table. |
|
Keby som vedel čo je repozitar a kde ho najdem. 
|
|
Registrovaný: 19.06.05 Prihlásený: 08.08.22 Príspevky: 204 Témy: 10 | 10 Bydlisko: kosice-okolie |
repozitar je neico ako kniznica vsetkych programov portovanych priamo pre tvoj system. skus zbehnut na wine.com, tam by sa mal vyriesit tvoj problem ohladom exe. mimochodom nesom isty ci si si vybral najvhornejsiu distribuciu pre zaciatocnika. pre video si stiahni mplayer (tusim mplayer.hu) a kodeky tam najdes tiez. pre hudbu, oskusaj prehravas amarok. a co sa tyka tej tichej hlasitosti, zvuk ti ide asi cez alsu, tak skus v commandline napisat alsa-mixer by to mal byt tusim
_________________ Notebook bez trackpointu je ako zena bez kluca.
NATO - Need Alcohol To Operate |
|
Registrovaný: 02.09.07 Prihlásený: 19.01.20 Príspevky: 6373 Témy: 298 | 298 Bydlisko: Žilina |
Pre video je dobry taktiez KMplayer, ma uz v sebe kodeky, ktory je priamo v repozitaroch.
Ked sa divam na tvoje vedomosti omnoho lahsie by sa ti robilo v Ubuntu/Kubuntu/Xubuntu , ktore su lahsie na pouzivanie.
_________________ NTB: Dell Vostro 5470 - Core i5-4200U, GT 740M, 8GB DDR3-1600, Crucial MX100 256GB, 14" 1366x768 Audio: KRK RoKit 5 G2 White, Lexicon Alpha, M-Audio Axiom 25 MKII, AKG Y55 Phone: Samsung Galaxy S8 Vozenie: Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm 110kW - DPF/EGR/SWIRL OFF, BOSE SOUND |
|
Hej to openSUSE neni velmi "USERFRIENDLY". Ktoru distribuciu by ste mi odporučili ? Žeby som to vedel ovladat... Nejaku, ktora najviac pripomina XP (myslim vyzorovo)
|
|
Registrovaný: 02.09.07 Prihlásený: 19.01.20 Príspevky: 6373 Témy: 298 | 298 Bydlisko: Žilina |
Ubuntu, Kubuntu, alebo pre slabsi PC Xubuntu, tieto distra najviac odporucam su lahke na ovladanie, a UF.
Potom Mandrivu mozes skusit, Fedoru...
_________________ NTB: Dell Vostro 5470 - Core i5-4200U, GT 740M, 8GB DDR3-1600, Crucial MX100 256GB, 14" 1366x768 Audio: KRK RoKit 5 G2 White, Lexicon Alpha, M-Audio Axiom 25 MKII, AKG Y55 Phone: Samsung Galaxy S8 Vozenie: Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm 110kW - DPF/EGR/SWIRL OFF, BOSE SOUND |
|
Ktora z tychto distribucii (ubuntu, kubuntu, mandriva, fedora) ma najkrajšie uživateľske prostredie?
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
lolec... pokial si chces vyberat distro podla "najkrajsieho uzivatelskeho prostredia", tak linux odstranis z pc do tyzdna  kazde distro vie byt krasne pokial sa do toho vyznas, ale to predsa nie je dovod, preco si ludia davaju linux do pc
opensuse je userfriendly... pokial s tym nevies robit, tak bude problem asi inde ako v distre 
_________________ C#, PHP, ... |
|
Registrovaný: 09.07.08 Prihlásený: 17.01.15 Príspevky: 1585 Témy: 96 | 96 |
Ja by som začal tým najjednoduchším. To je ubuntu, Ale určite si zagoogli a popozeraj čosi o začiatkoch s linuxom. Keď sa do toho pustíš len tak bezhlavo, tak môžeš narobiť viac škody jak úžitku. Ja som tak stratil hromadu dát  a nie som jediný
_________________ neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to! |
|
Chcem sa spytat prečo mi zobrazuje externe disky (USB kľuč, pam.karta, DVD disk.) na pracovnej ploche. Neda sa to vypnut? A ešte ked dam tento počitač tak tam nieje zobrazeny HDD, len nejaky filesystem o kapacite 15 GB
|
|
Registrovaný: 10.08.08 Prihlásený: 31.10.08 Príspevky: 322 Témy: 4 | 4 Bydlisko: ZA |
Ja na zoznámenie s Linuxom odporúčam -buntu, najskôr xubuntu, nenáročné xfce, pre lepšiu grafu KDE alebo GNOME. CD sa dá aj objednať (úplne zadarmo, aj viac kusov) Potom môžno prechod na openSUSE alebo Debian.
_________________ Ladies and gentlemen, Steeeeeeeeeve Ballmer-a po tomto vystúpení prišla Vista |
|
Registrovaný: 02.11.07 Prihlásený: 18.03.15 Príspevky: 470 Témy: 22 | 22 Bydlisko: Zilinska Un... |
Antonio píše: Chcem sa spytat prečo mi zobrazuje externe disky (USB kľuč, pam.karta, DVD disk.) na pracovnej ploche. Neda sa to vypnut? A ešte ked dam tento počitač tak tam nieje zobrazeny HDD, len nejaky filesystem o kapacite 15 GB
ty si ale lolec, linux nie je pre teba asi  , daj si wiki stranky a precitaj si neake navody a prirucky pre linux, aspon take zakladne veci si osvoj napr. co je " / " a ze v linuxe nie je pracovne postredie zahrnute v jadre ako vo wine "KDE, GNOME". Nainstaluj si neakeho manazera kt. sa vie sam pripojit na repozitare a vyhlaadavat v nich napr. "Yum Extender".
Ak tam mas aj windows tak ntfs disky budes musiet najpr pravdepodobne pripojit, bud cez konzolu alebo si zapni napr. Dolphin je to dobry file manager.
_________________ Notebook: HP EliteBook 8740w
You can see my work in my www |
|
Registrovaný: 31.07.08 Prihlásený: 11.01.10 Príspevky: 131 Témy: 0 | 0 |
johny3212 píše: ty si ale lolec, linux nie je pre teba asi  , daj si wiki stranky a precitaj si neake navody a prirucky pre linux, aspon take zakladne veci si osvoj napr. co je " / " a ze v linuxe nie je pracovne postredie zahrnute v jadre ako vo wine "KDE, GNOME". Nainstaluj si neakeho manazera kt. sa vie sam pripojit na repozitare a vyhlaadavat v nich napr. "Yum Extender". Ak tam mas aj windows tak ntfs disky budes musiet najpr pravdepodobne pripojit, bud cez konzolu alebo si zapni napr. Dolphin je to dobry file manager.
jezis ale mu davate
1.distra maju svoje prednastavene WM takze netreba nic instalovat samostatne (ale ked chces da sa doinstlovat) ako zaciatocnik si radsej stiahni KUBUNTU je tam KDE prostredie, aj ked je pravda ze nie su zahrnute v jadre ale to mu moze byt tucne jedno
2.aby si pripojil NTFS (windows disky) potrebujes nastroj NTFS-3g a spol, ja suse nepoznam ale najdi si pridat odobrat programy a daj vyhladat NTFS urcite nieco najdes, poviem ako to ide v ubuntu, po instalacii ntfs balikov sa v menu objavi ´´program´´ ntfs kde zastuknes ze povolit zapis aj citanie NTFS diskov a zastuknes automount a nepotrebujes nic pripajat cez konzolu
3.dalej odporucam hladat rady pre zaciatocnikov, napriklad na stranke linuxos.sk
4.musis zacat citat a pouzivat google inac to nepojde
5.uz som zabudol co som este chcel, ale hlavne nestracaj nevy a skusaj hladaj a pytaj sa
este pridam ze openSUSE je absolutne user friendly a patri do mainstreamovych distribucii aj ked ja som debianista a uprednostnujem debian respektive *ubuntu
postupom casu zistis ze vsetko co nevies spravit uz raz niekto riesil (najma ked zacinas) takze staci hladat na forach a googlom
okrem ubuntu by som ti odporucil dreamlinux (ma nastroj pomocou ktoreho sa vdaka 1 stuknutiu daju instalovat kodeky,prehravac.......) alebo PClinuxOS podla mna asi najviac user friendly, a asi aj Mandrivu
_________________ distro: ubuntu,arch +mnohe ine na skusanie
NTB:MSI-GX600-PX,C2D7500-2,2,3GB ram,320HDD, NV-8600 GT 512MB |
|
Registrovaný: 02.11.07 Prihlásený: 18.03.15 Príspevky: 470 Témy: 22 | 22 Bydlisko: Zilinska Un... |
aj tak su to dookola tie iste basnicky, kt. si docita hocikde, tu na tomto fore je toho neurekom, naj pomoc je asi len google.
_________________ Notebook: HP EliteBook 8740w
You can see my work in my www |
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 15 ] | |
|