Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 25 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 30.08.13 Prihlásený: 12.12.13 Príspevky: 64 Témy: 7 | 7 Bydlisko: Senec |
tabulka ktora vypisuje z databazy udaje do riadkov ... na konci kazdeho riadku je button ktori otvara nove okno cez js s dalsimi udajmi s databazy suvisiace s tou prvou tabulkou, ked kliknem na button sa mi zobrazia vsetky informacie, ale ja potrebujem aby mi to vypisalo len s toho riadku kde sa nachadza stlaceny button ... ako na to ? Kód: while (list($datum, $meno, $reason) = mysql_fetch_row($vypis)) { echo '<tr> <td align="center">'.$datum.'</td> <td align="center">'.$meno.'</td> <td align="center">'.$reason.'</td> <td align="center"> <input id="show" class="show" name="show" value="show sn" type="button" style="cursor: pointer;" onclick="return openWin();" /> </td> </tr>'; }
Naposledy upravil Elrohir dňa 08.10.2013 7:03, celkovo upravené 1
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
1. predpokladám, že sa pýtaš na javascript, nie na php 2. ak je to tak, tak prečo nám dávaš php kód? Ten je pre nás zbytočný, daj odkaz na stránku. 3. tému potom presuniem
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Registrovaný: 30.08.13 Prihlásený: 12.12.13 Príspevky: 64 Témy: 7 | 7 Bydlisko: Senec |
1. nie, asi nie, javascript mi iba otvara nove okno, ale ja potrebujem php kod ktori bude vypisovat udaje len s toho riadku kde sa nachadza button 2. pretoze si myslim ze potrebujem k tomu php, ale asi sa mylim ... odkaz na stranku nemozem dat pretoze to s coho je ten kusok kodu nejde na web (do sveta) , ale je to pre firmu a pouzivat sa bude len v ramci tej firmy 3. to uz necham na teba 4. skusim sem ktomu kodu este nieco prihodit aby to bolo jasnejsie a lepsie , mozno obrazok ak sa mi podari
|
|
Registrovaný: 27.07.07 Príspevky: 3948 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Bratislava |
Teba zaujima, co obsahuje nove okno, nie to, co je vypisane v tabulke, takze potrebujeme vediet kod js funkcie openWin(). V nej by sa malo definovat, co sa zobrazi v novom okne.
_________________ NTB: Acer Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB | RAM: 8GB DDR3 1066 MHz | HDD: 1TB SSD WD BLUE |
|
noooo asi som sa zle vyjadril no nevadi v kazdom pripade ano aj... skusil sem hodit kod , len musim dajak upravitsekundicku
|
|
toto je tabulka v ktorej je button a z nej sa otvori to okno kde budu tie ostatne udaje Kód: <form name="podrobnosti" method="post"> <table class="tab_2" id="tab_2"> <tr style="background-color: #c0c0c0;"> <td class="h" align="center"><b>Prod. Date</b></td> <td class="e" align="center"><b>Inspection Date</b></td> <td class="e" align="center"><b>Model</b></td> <td class="e" align="center"><b>SN from</b></td> <td class="e" align="center"><b>SN to</b></td> <td class="h" align="center"><b>Reason</b></td> </tr> <?php $co="SELECT DISTINCT produce_datum, datum, model, sn_od, sn_do, reason FROM projekt ORDER BY ID ASC"; $vypis=mysql_query($co) or die($vypis. "<br/>" .mysql_error());
while (list($produce_datum, $datum, $model, $sn_od, $sn_do, $reason) = mysql_fetch_row($vypis)) { echo '<tr> <td align="center">'.$produce_datum.'</td> <td align="center">'.$datum.'</td> <td align="center">'.$model.'</td> <td align="center">'.$sn_od.'</td> <td align="center">'.$sn_do.'</td> <td align="center">'.$reason.'</td> <td align="center"> <input id="show" class="show" name="show" value="show sn" type="button" style="cursor: pointer;" onclick="return openWin();" /> </td> </tr>'; } mysql_close(); ?> </table> </form>
js script Kód: function openWin() { myWindow=window.open('http://localhost/projekt/php/slide_menu.php','', 'width=1800,\n\ height=900,\n\ resizable=yes,\n\ scrollbars=yes,\n\ toolbar=no,\n\ top=20px,\n\ left=0px\n\ location=yes'); //myWindow.document.write("<p>This is 'myWindow'</p>"); myWindow.focus(); }
tabulka v novom okne kde by sa mali zobrazovat len udaje s dotycneho riadka Kód: <input id="close" class="close" name="close" value="close" type="button" style="cursor: pointer;" onclick=" return closeWin();" /> <input id="save" class="save" name="save" value="save" type="button" style="cursor: pointer;" onclick=" return ;" /> <table border="1px"> <tr style="background-color: #c0c0c0;"> <td><b>Produce Date 1</b></td> <td><b>Insepction Date 1</b></td> <td><b>Model 1</b></td> <td><b>SN 1</b></td> <td><b>Name 1</b></td> <td><b>Error 3</b></td> <td><b>Waiting 1</b></td> <td><b>OK 2</b></td> </tr> <?php include ('../db.php'); function safe($value) { return mysql_real_escape_string($value); }
$con="SELECT * FROM db_sn JOIN projekt ON db_sn.IDx=projekt.ID"; $vypis2=mysql_query($con) or die($con."<br/>".mysql_error());
while ($data = mysql_fetch_array($vypis2)){ ?> <tr> <td align="center"><?php echo(safe($data['produce_datum'])) ?></td> <td align="center"><?php echo(safe($data['datum'])) ?></td> <td align="center"><?php echo(safe($data['model'])) ?></td> <td align="center"><?php echo(safe($data['sn'])) ?></td> <td align="center"><?php echo(safe($data['meno'])) ?></td> <td align="center"><?php echo(safe($data['remark'])) ?></td> <td align="center"><input id="wait" type="checkbox" name="wait" value="wait" <?php if($data['waiting'] == 'wait') {echo ' checked="checked"';} ?> /></td> <td align="center"><input id="win_ok" type="checkbox" name="win_ok" value="win_ok" <?php if($data['ok'] == 'ok') {echo ' checked="checked"';} ?> /></td> </tr> <?php } mysql_close(); ?> </table>
|
|
Registrovaný: 20.03.08 Prihlásený: 08.03.17 Príspevky: 596 Témy: 149 | 149 Bydlisko: Houston, Texas |
Nejako nechápem čo vlastne potrebuješ ale myslím že by si do Kód: onclick="return openWin();" mal pridať funkcii openWin() parameter, ID toho záznamu napríklad potom v definicii tej JS funkcie Kód: function openWin(id) { myWindow=window.open('http://localhost/projekt/php/slide_menu.php?id='+id,'', teda predať parameter pre ten skript slide_menu.php a nakoniec podľa tohto parametra vypísať len ten konkrétny záznam
|
|
no potrebujem to takto ... v tom prvom php je model , sn od a sn do .... do db sa nahodia napriklad 2 modeli: prvy s sn od 20001 a sn do 20005 a druhy od 30010 do 30025. v tom novom okne slide menu sa zobrazuju v stlpci sn (sn od az sn do). ked kliknem na button pri hociktorom modeli s sn od a do mi to zobrazi rovnako vsetky sn , ale ja potrebuje aby sa mi po kliknuti na button pri prvom modeli zobrazili sn len s toho riadku a nie aj s toho druheho a naopak. Snad som to uz dobre vysvetlil ... popravde vysvetlovanie mi moc nejde tak sa nehnevajte
|
|
Registrovaný: 20.03.08 Prihlásený: 08.03.17 Príspevky: 596 Témy: 149 | 149 Bydlisko: Houston, Texas |
no veď, tak to musíš spraviť tak ako som písal, tie sn si poslať do toho druhého skriptu, aby si tam vedel vypísať len tie čo si zvolil
|
|
pridal som ID, cez neho to bude najlepsie asi : Kód: $co="SELECT DISTINCT ID, produce_datum, datum, model, sn_od, sn_do, reason FROM projekt ORDER BY ID ASC"; vytvoril premennu Kód: while (list($ID, $produce_datum, $datum, $model, $sn_od, $sn_do, $reason) = mysql_fetch_row($vypis)) sem som teda dal do tej funkcie tu premennu Kód: <td align="center"> <input id="show" class="show" name="show" value="show sn" type="button" style="cursor: pointer;" onclick="return openWin($ID);" /> </td> a v js som pridal ID Kód: function openWin(ID) { myWindow=window.open('http://localhost/projekt/php/slide_menu.php?id='+ID,'', no a v tom novom okne to ako spravim ?
|
|
$_GET['id'] a toto dáš do where podmienky?
|
|
$_GET['id'] dat do sql Kód: $con="SELECT * FROM db_sn JOIN projekt ON db_sn.IDx=projekt.ID WHERE $_GET['ID']"; ?
|
|
Kód: WHERE ID = ". (int) $_GET['ID']; nie?
|
|
dobre dobre , som akurat dost mimo , sefino dosol a ma zblbol dalsimi robotami navyse
|
|
Registrovaný: 11.08.07 Príspevky: 4088 Témy: 34 | 34 Bydlisko: Brno |
Unlink píše: Kód: WHERE ID = ". (int) $_GET['ID']; nie? Prepared statements. Nie? Elrohir píše: dobre dobre , som akurat dost mimo , sefino dosol a ma zblbol dalsimi robotami navyse Teba za toto niekto plati? Ty vole.
|
|
Ďuri píše: Unlink píše: Kód: WHERE ID = ". (int) $_GET['ID']; nie? Prepared statements. Nie? s tými mysql_* funkciami čo tam používa?
|
|
Duri ja nie som expert, sa len ucim ... a ked chces urazat tak to sem nepchaj a nehaj si to pre seba ked nechces pomoct, som myslel ze toto forum je na to aby sa pomahalo, usmernovalo, radilo a predavalo poznatky, ci?
|
|
ako sa zapinaju chookies pomocou php ?
|
|
zapínajú? skôr posielajú Kód: http://php.net/manual/en/function.setcookie.php
|
|
som sa dopocul ze sa daju pomocou php zistit ci su v prehliadaci zapnute a ak nie su tak sa daju zapnut, neviem co je na tom pravdy, ale tomu zdroju odkoho to viem tak je doverihodny
|
|
Nedaju. Unlink píše: s tými mysql_* funkciami čo tam používa? Tak by to mal prerobit. Nie je dovod udrziavat nebezpecny kod, ktory navyse s upgradom PHP nebude fungovat.
|
|
Ďuri: viem ze si myslis ze cely kod by som mal zmazat a spravit nanovo , ale ako a co by som teda mal prerobit ? povacsinou som to robil za pomoci php.net a po foroch co som nasiel plus s knih co mam k dispozicii
|
|
Hlavne sa vykasli na mysql_* funkcie a pogoogli PDO alebo Mysqli. Na bindovanie parametrov do query sa pouziva metoda nazvana vacsinou prepare - hlavne musis pochopit, ze nesmies skladat queries tak, ze natvrdo tam lepis uzivatelsky vstup. Chciet pisat este cistejsi kod, tak uvazujem o uplnej zmene DB servru. Ked vidim v tom prvom velkom kode Kód: SELECT DISTINCT produce_datum, datum, model, sn_od, sn_do, reason FROM projekt ORDER BY ID ASC tak sa chytam za hlavu, lebo toto ti ziadny normalny DBMS nedovoli. Nemozes mat v ORDER BY nieco, co neSELECTujes, ak pouzivas DISTINCT. MySQL je zly a velmi nestandardny DBMS. Ak mas moznost, skus Postgre.
|
|
no v tom php.net som videl to mysqli , aky je rozdiel medzi mysql a mysqli ? aha no tak to som si nevsimol a ani neuvedomil ... no moznost nemam , pracujem na localhoste prevazne a to vo wamp server a scasu nacas , asi tak raz tyzdenne mi to hodia na ich server a tam mi funguje vsetko az na cookies teda resp. session co sa prihlasovania tyka . otazocka , pozeralo som na php.net ale nepochopil som tomu moc ze naco je dobre exit v php ? hehe som si pozrel to stym ID lebo mi to nesedelo, a zistil som ze v kode ho vyberam v selecte a nechcapem ako to ze tu nie je ... nevadi v kazdom pripade situacia je taka ze pojdem pomalicky po tvojom ale to budem riesit doma po veceroch a ked sa bude dat tak aj tu ale v ramci druheho suboru a tu budem pokracovat v tom povodnom . Pisem ti to preto ze by si mohol mat viac trpezlivosti so mnou
|
|
Tak uz to mam poriesene: index Kód: <td align="center"><input id="'.$ID.'" class="show" name="'.$ID.'" value="show sn" type="button" style="cursor: pointer;" onclick="return openWin('.$ID.');" /> </td> okno Kód: session_start(); $request_url = apache_getenv("HTTP_HOST") . apache_getenv("REQUEST_URI"); $num = intval(substr($request_url, strrpos($request_url, '=') + 1)); ...
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 25 ] | |
|