Ahojte,
idem si kupovať nový pc určený na hry a mám problém pri vyberaní procesoru. Logicky by som bol najradšej za čo najlepší výkon a najmenšiu cenu, preto ma oslovil
Intel Core i5-9400F ktorý je cenovo dostupný od 140€ a podľa testov by MAL zvládnuť aj najnovšie hry (tie chcem hrať na 32' 2k 144Hz monitore). Avšak do PC chcem kúpiť GPU RTX 2070 Super a niesom si úplne istý či tento procesor nebude nejakým spôsobom obmedzovať/spomalovať GPU resp. nestíhať spracovať všetky jej dáta.
Takže otázka: Môžem si ten procesor k tej GPU kúpiť? alebo mám zvažovať kúpu iného/výkonnejšieho? Do AMD moc ísť nechcem, ale pokiaľ by bol nejaký o dosť lepší a cenovo dostupný tak sa s tým mooožno dokážem zmieriť
Zvyšok zostavy som ešte nejak neriešil, zatiaľ zhruba takto: RAM asi 16gb s čo najväčšou frekvenciou, základná doska aby mala aspoň 2 M.2 sloty na disky, zdroj čo to všetko utiahne +nejaká rezerva keď budem chcieť časom upg. a to je zatiaľ asi všetko nad čím som rozmýšľal.
(Tieto a zvyšné komponenty si poriešim v inej téme, tu mi postačí zatiaľ pomoc s procesorom)