Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 01.07.06 Prihlásený: 26.03.09 Príspevky: 203 Témy: 88 | 88 |
Hladam dakoho kto sa ako o konicek zaoera o pc hardware. Jedna "velmi" mila spoluziacka mi ho (notebook) obliala vinom, lebo je ... a ospravedlnenia a nicoho som nepocul ... V servise by stala oprava 20 000, Je to msi EX600 za 28 000, nedal som to opravit lebo mi ta ... nechce ani prilezitostne pomoc.
Niekto z OKOLIA BRATISLAVY (ja som zo senca) , by som ho zapozical aby sa nan pozrel, zaplatil by som max 2000,- (pripadne nejaka suciastka do dalsich 2000,-) ale musel by ist. Ak by nesiel dotycny kto sa pokusal o chcod by mal aspon dobry pocit, hladam takeho dotycneho. Dufam ze HDD alebo RAMky pojdu - mozno to otestovat ... (ich chod a co by sa dalo zachranit)
Zjednodusene - elektrotechnik (student) co sa chce hrat a pokusit sa o zazrak.
|
|
Registrovaný: 09.03.08 Prihlásený: 16.05.08 Príspevky: 37 Témy: 5 | 5 Bydlisko: Oravske Vesele |
ja by som sa rad pohral,ale žialbohu som až z oravy
alebo ho sam rozober,nieje to až take strašne,niekolko šrobov,par zapadiek a je to,len sa s tym pohrať
_________________ Milujem hudbu,preto ingorujem Hip-Hop!! |
|
do pc sa vyznam len ciastkovo, poznam konponenty ... ale nepoznam rozlozenie dosky ... a nemam ako otestovat funkcnost ... preto hladam niekoho kto sa s tym bude hrat
|
|
Registrovaný: 12.10.06 Prihlásený: 17.12.24 Príspevky: 20582 Témy: 79 | 79 Bydlisko: Banska Byst... |
No ono to neni taka prca...
Bohvie kam to vsetko natieklo, treba to rozobrat a vycistit. Ale tekutina je tekutina a ktovie co vino spravi z elektronikou a hlavne klavesnicou. Po case to moze zacat oxidovat a zrazu bude ntb mrznut alebo sa restatrovat ci podobne veci. Cena opravy v servise je preto tak velka, lebo ti asi preventivne chcu vymenit maticnu, tomu sa ani nedivim. Usetria si tak mozne buduce problemy oni aj ty.
A dalsia vec...ak ti to dakto spravi a nahodou to dokazi este viac...co potom?
Skorej ti poradim dat to bud do servisu alebo z tej baby vytlc prachy za neho, ako to davat kadekomu, koho ani osobne nepoznas a dufat v polo-zazrak. Oprava sa podarit moze, ale stale tuna bude riziko pozdejsich problemov.
_________________ Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM Xiaomi 14T 256GB |
|
Registrovaný: 24.05.07 Prihlásený: 14.08.10 Príspevky: 31 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Bratislava |
Po tom ako bol obliaty si ho vypol a vybral baterku? Myslim okamzite.. Je to dolezita informacia.
|
|
Registrovaný: 03.02.08 Prihlásený: 21.07.08 Príspevky: 35 Témy: 3 | 3 |
ghost ma dobru otazku bo aK si to nespravel a nedajboze si ho este dal do nabijacky tak asi je dost velka moznost ze sa zeskraloval a to by uz bolo o inom
|
|
No po obliatzi siel asi minutu, vyral som baterku a obratil aby to vytieklo potom som ho este skusal zapinat, potom siel do opravy kde by stala 20000 potom siel domov a po zapojeni do siete /skusobne zapojenie/ svieti nabijanie baterky len nejde zapnut ide o to ze mi nevadi za s pokazi, ja sa do hardware nerozumiem tak aby som vedel odhalit chyby, a momentalene mam malo casu. Preto hladam niekoho kto by overil HDD , ramky a pouzitelne veci a pripadne nejako spustil, do opravy ho znova neposlem chcem si kupit komplet novy notebook ak by sa tento neopravil no mam problemy s tou babou a nemam dostatok bubakov preto hladam alternativy.
|
|
Registrovaný: 27.03.08 Príspevky: 363 Témy: 57 | 57 Bydlisko: Zvolen |
Ak nemáš dostatok finančných prostriedkov mohol by si pouvažovať nad splátkovým predajom aj keď najlepšie riešenie by rozhodne bolo dostať peniaze od dotyčnej osoby,ktorá zavinila túto situáciu.Máš vyhliadnutý nejaký konkrétny tip a model,alebo aspoň výrobcu???Na aké účely hodláš notebook využívať???
_________________ NOTEBOOK:Toshiba Portege Z930/14C |
|
notebook som mal len tak, no zacal som popri skole pracovat a potrebujem ho, ten poskodeny mam na splatky, ten musim este 4 mesiace doplatit a uvazuje, mad novym no chcem ist asi do lepsieho okolo 25 - 30 000 , uvazujem nad apple mac z ameriky no poriesit dopravu je celkom obtiazne + dane a clo a somariny okolo /1299 usd stoji apple mac + to ostatne/
|
|
S tým Macom by som vedel pomocť svokor žije dlhé roky v USA aj ja mám jeden doma.Stačí kúpiť v USA a poslať balíkom,problém je že záruka platí len v USA.Inak prečo chcete kupovať Mac z USA sú dostupné aj u nás!
|
Registrovaný: 24.05.07 Prihlásený: 14.08.10 Príspevky: 31 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Bratislava |
aaggii píše: No po obliatzi siel asi minutu, vyral som baterku a obratil aby to vytieklo potom som ho este skusal zapinat, potom siel do opravy kde by stala 20000 potom siel domov a po zapojeni do siete /skusobne zapojenie/ svieti nabijanie baterky len nejde zapnut ide o to ze mi nevadi za s pokazi, ja sa do hardware nerozumiem tak aby som vedel odhalit chyby, a momentalene mam malo casu. Preto hladam niekoho kto by overil HDD , ramky a pouzitelne veci a pripadne nejako spustil, do opravy ho znova neposlem chcem si kupit komplet novy notebook ak by sa tento neopravil no mam problemy s tou babou a nemam dostatok bubakov preto hladam alternativy.
Chyba bola ze si ho nechal bezat a este aj zapinal, v takych pripadoch musis vsetku elektroniku aj ked utopis mobil okamzite odpojit od zdroja energie (vyhnes sa skratu_mozno) potom je tam sanca.. Napis mi na ICQ, skusal som ti pisat ale nejak ti to nejde
|
|
to ghost: uz pisem
Mac z usa chcem preto lebo tam stoji 1300 usd + doprava co je asi 50 usd a u nas 45 - 50000 co je o daco vela, zaruka mi nevadi len si to chcem kupit, ak mi niekto pomoze budem rad a dam nejake extra money - 286068818 icq dakujem
|
|
Ak cheš kľudne ti dám poslať ten macbook z USA pošli presný tip a parametre a ja ti zistím cenu preťože každý tip má viacero konfigurácií.
|
Registrovaný: 08.04.08 Prihlásený: 08.02.14 Príspevky: 72 Témy: 10 | 10 Bydlisko: Bratislava |
Napísal mi niekto že tvoj notebook opravoval a nejde tam grafika. Ak je vážne grafika odpálená ta s bohom ale ak nie tak ju treba lepšie vyčistiť a mala by nabehnúť. Najväčšie problémy sú s sklávesnicami ale možno sa mi ju podarí opraviť.
Nie som študent ale som takéto veci robil už od štyroch rokov a zaoberám sa s tým až do dnes. Opravil som 14 PSPčiek dalej mám dve notebooky na opravu čakám na diely jeden bol prejdený totiž autom.
Predpokladám že to bude spojami a káblami čo k nej vedú.
Môže prosím ťa podrobnejšie napísať kde presne sa jej to víno podarilo vyliať?
_________________ PC: Intel i7-2600k @4,1Ghz, Gigabyte Z68XP-UD4, 4x Kingston@1333Mhz 4GB, ASUS ENGTX580 1,5GB, Corsair TX750W, NOCTUA NH-U12P, Samsung SpinPoint F3 1TB, Seagate Barracuda 7200.12 1TB, eSATA Western Digital 1TB
Notebook: 14,1" Lenovo ThinkPad T61 7659 - CTO, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7300 @2.00GHz, 3GB (2+1) 667Mhz, Intel GMA X3100 384MB, WD Scorpio Blue SATA 250GB |
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
|