enka81 píše:
pozri, keby som tomu tak velmi rozumela, tak sem asi nepisem, nie? Dufala som, ze je nejaky program , ktory subory dokaze skopirovat a opravit, to mam teraz vsetky dvd a cd po case zacat vyhadzovat? mam tam fotky deti, tak som ich chela zachranit, ale velka vdaka za poucenie.
Pokial neni problem medzi klavesnicou a stolickou tak ti to ist zobrazit musi, inac mas tie data v tahu.
Teraz tomu uz rozumies a je zbytocne sa rozculovat, ked som ti este aj do detailu napisal, ako je to robene. Na program zabudni, a pouzi hlavu, pretoze co chces zalohovat, ked to neprecitas, alebo precitas pokazene data? Ziadny program ti nedomysli chybajuce casti obrazku.
Ano, mas si dvdcka casom prepalovat, neviem skade si prisla na vec, ze ti to vydrzi vecne. Ked nieco chces zalohovat natrvalo a aby to co najdlhsie vydrzalo, tak to zalohuj na viacero roznych medii (cd, dvd, externy pevny disk - nie usb kluc ale disk, na vrchole spolahlivosti su paskove jednotky a zalohovanie na pasky ale domacemu uzivatelovi je to drahe a pouziva sa to vo firmach) a uskladni to na roznych miestach. Je nutne to pravidelne kontrolovat, len tak sa priblizis k takmer 100% spolahlivosti.
Riesit, ze ci si to nevedela alebo ano je zbytocne a nepodstatne, pretoze uz v stredoveku sa vo velkom kopirovali knihy ktore sa mali uchovavat starocia a boli uskladnene na roznych bezpecnych miestach. Takze to nieje nic nove.