michalesku píše:
Vyzera to tak, ze pri Delfinovi 15 s 500MB asi aj zostanem..
Ale citim v kostiach, ze sa tu objavi niekto, kto bude tvrdit, ze takto je to spravne, lebo on to inak nepotrebuje a vy ostatni neviete, ako pouzivat telefon..
SKiLEX píše:
shiro incoming in 3... 2... 1...
ziadne take, ze shiro incoming, toto vadi aj mne. V 21. storoci nema byt co mobilny net okripleny na smiesnych 500MB ci este menej.
Ked som si posledne predlzoval pausal u Telekomu, vydupal som si 2GB balicek ako som mal aj dovtedy aj ked ho vraj uz normalne neponukali, lebo ho vraj medzicasom zrusili. Treba tym curakom dat vediet co clovek potrebuje, inac si z vas spravia handry s ktorymi budu mavat sem a tam.
Clovek pusti na mobile FB a 50-60MB dat je fuc, pri tom ich ubohom 100 ci 500MB pausale toto kto normalny mohol vymyslet? Pod 2GB/mes proste neist, som im aj povedal ne tej ich infolinke ze ci im to neni trapne a to mo volal kadekto, asi dve operatorky a jeden akoze menezer
Mesacne sa sice zmestim do 1GB, ale chcem mat rezervu keby daco, ako sa mi aj nedavno stalo a vysledkom bolo 1.8GB dat/mes. Proste sem-tam to vystreli. A co mam z tzv. neobmedzeneho netu, ked je to pomalsie jak dialup a baterka sa rychlejsie vybija ako stiham natahovat webstranky?
Pripadne, cela tato fraska mala byt davno zakonom zakazana v celej EU a mobilne data mali byt neobmedzene, alebo malo byt urcene ze clovek moze presurfovat co ja viem 10GB bez akychkolvek obmedzeni.
Ked telekomu ci orangu nevadi ze miniem 150GB/mes na fiber internete, preco to zrazu kazdemu vadi na mobilnej sieti? Sak 4G je jaka raketa, clovek stiahne 1GB za chvilu. Do kablovej infrastruktury akoze nemuseli investovat? Preco neplacu aj pri kabli ze kolko ludia pretahaju GB a neobmedzia na par giga mesacne aj tu? Ved vykopove prace pri zavadzani optiky stali isto viac ako instalacia 4G BTS krabic na panelaky.
Na druhej strane, sa smejem na tych ich vymysloch ze XY minut v ramci svojej siete, pride mi to ako zbytocnost. Sak je to logicky nezmysel. Umelo vyfabrikovane kvoli niecomu, co sa vola "prepojovaci poplatok" pretoze radiove vlny, ktorymi lietaju nas hlas pri hovoroch alebo data pri internete z BTS-ky Orangu na BTS-ku Telekomu im urcite poskodzuju anteny, ako ked to clovek obleje kyselinou, ze....no chudaci operatori
Sak im to zhrdzavie a opada farba
Zakaznikov opijaju rozkom v podobe, ze to maju vyhodnejsie, alebo zadarmo...omyl, nic nieje len tak za menej alebo zadarmo, zaplatite to inde.
Nak daju kazdemu 100 ci viac minut do vsetkych sieti za 15e/mes a hotovo.
Este aby som si ja mal sledovat, ci Jozo a Duro nahodou niesu v inej sieti, aby som nahodou neminul 2 eura...no parodia riadna. Proste volam komu chcem bez nejakeho rozlisovania. Preco to mam ja sledovat, nemam dost kazdodennych kravin na riesenie? Este taketo blbosti mi bude dakto pridavat? Kde sme, v roku 1999, kedy bol z mobilov kazdy priposraty ? Tam som to este chapal. Ale dnes?
Im seriem na to, ze oni si daco vyfabrikuju, signalu je fuk kade do siete vlezie a kade vylezie, cez koho antenu. Posrate peniaze, zase. Aby sa nepototo, ubohe multimiliardove korporacie.
Tak si sefko Orangu nekupi novy mercedes za pol roka, ale za 7 mesiacov, no boze.
Rozmyslajte ludia, zistite ake kraviny do vas operatori tlacia.
SKiLEX píše:
to je tvoj problem, rovnako ako v telefone nemas mat hudbu ani foto starsie ako 2hodiny, tak isto si nemas co dovolovat pozerat internet na mobile,
Zvelicil si to do extremu, ale za tymto principom si stale stojim. Obzvlast ked tu niekto pisti, ze ako malo pamate ma v telefone a nevie si tam spravit poriadok. Nevidim nic zle na tom, povedat exotovi co si kupi 16GB fon, ze ako ma narabat s miestom ked uz je tak blby, ze to sam nedokaze logicky poriesit. Ked si raz kupim feldu, logicky necakam vykon porsche, omg. Co je na tomto tazke pochopit?
Tymto samozrejme nemyslim teba ani nikoho konkretneho, aby tuna zase dakomu nedrblo, ze dakoho osocujem ci co.
Obycajna ludska nenazratost, pretoze "musim mat vsetko, lebo -co ak-...inac sa poserem". Stale som nedostal jeden jediny rozumny dovod, preco mam mat v 16GB telefone (alebo hocijakom inom fone s malou pamatou) fotky 2-5r stare a pre istotu este v 2500 kusoch, ze....alebo preco tam mam mat 40GB kniznicu mp3jak...
S takymto principom chodis kazdu nedelu na nakupy do Tesca s tatrovkou, kde vozis 3/4 obsahu veci zo svojho bytu, lebo "co ak", ze?
Dovody typu "lebo chcem" alebo "lebo mozem" nepovazujem a nikdy nebudem povazovat za daco relevantne, pretoze su to obycajne arogantne kydy bez nejakeho zdovodnenia.
Ako ked ti rodkaci povedia aby si daco spravil a ty nechces. Ich odpoved je "lebo som povedal" ...dovod jak hovado, fakt
Nic to neriesi, proste sa chovaju jak diktatori.
Opakovany vtip typu "shiro hento, shiro tamto" neni vtip, uz ste s tym trapni. Keby skilex tak rozmyslal ako chrli tieto kydy, uz davno by toto mal poriesene a nestrapnoval by sa.