[ Príspevkov: 22 ] 
AutorSpráva

Užívateľ
Užívateľ
Otázka ohľadom nového procesora / potrebujem poradiť.

Prihlásený: 01.12.14
Témy: 7 | 7

Zdravím, chcem sa spýtať, vlastním notebook Acer Aspire 5253G , v notebooku je všetko v poriadku akurát mi sekajú hd filmy, hry, a všeličo možné. Myslím že je to chyba procesoru ktorý tu mám velmi slabý. Je to typ AMD E-300 APU with radeon(tm) HD Grapihcs 1.30 GHz. Do takýchto veci sa velmi nevyznáme preto píšem len ako neskúsený používatel tochto notebooku. Chcel by som sa spýtať, chcel by som si sem kúpiť nový procesor, no nevim či to je možne aj do notebookov alebo nie. Ak je to možné chcem sa spýtať kde to mám hladať, aké typy alebo niečo podoné nech mi to tam pasuje, poprípade kontakt / link na osobu ktorá by mi to vedela spraviť? Prosím len odpovede ktorým budem rozumieť nie tie IT výrazy, dakujem :D

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 12.12.24
Témy: 126 | 126

kup si novy notebook.

Užívateľ
Užívateľ

liqua1 píše:
kup si novy notebook.

prosím rady na moju otázku nie tohoto typu .

Užívateľ
Užívateľ

Témy: 170 | 170

Sa ti to neoplati. Celkovo ten notebook je slaby ako aj procesor, tak aj grafika. Ona samotna grafika je zabudovana v procesore a vymena je dost draha a neefektivna. Sa oplati skor kupit novy.

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Prihlásený: 14.12.24
Témy: 85 | 85

Napriek tomu ze predchadzajuca rada vypada byt arogatna, tak je dobre mienena. Menit processory na notebookoch je vo velkej vacsine pripadov nemozne. Alebo vyzaduje aj vymenu dosky. V konecnom dosledku by si za to zaplatil viac ako ked si kupis novy notebook a predas stary.

Odporucam ale spytat sa na stranke supportu pre tento tvoj notebook ci take nieco podporuje. Ja by som povedal ze tak na 97% nie. APU este byvaju rady natvrdo integrovane do dosky.

Desktop: CPU AMD R7 1700x @ 3.85GHz | Cooling be quiet! Dark Rock Pro 4 | MB ASRock X470 Taichi Ult. | RAM 4x8GB DDR4 G-SKILL TridentZ RGB 3000 CL16-16-16-36 | VGA Powercolor VEGA56 + Raijintek Morpheus II | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR RM750X | MONITOR AOC Q3279VWFD8 | MOUSE HyperX Pulsefire FPS + Razer eXactMat | HyperX Alloy FPS Brown | HyperX Cloud | ARCH x64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 16GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | ARCH x64 & Surface Go 8/128 &
Mobil: LG v40 ThinQ (2018) & SBC: Raspberry pi 0 | 3B+ & Headphones: Senheiser HD58X | AKG K551 + detachable cable mod | Linsoul TIN T2 | KZ SZN

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

kodkodakbike píše:
liqua1 píše:
kup si novy notebook.

prosím rady na moju otázku nie tohoto typu .

a co ako chces pocut ty smiesko? ten E-300 je BGA. vygoogli si, co to znamena, potom mozno pochopis.

Naposledy upravil liqua1 dňa 26.07.2013 16:19, celkovo upravené 1

Užívateľ
Užívateľ

Ok , dakujem. :)

liqua nejdem nic googlit chcel som vyrazi ktorym budem rozumiet.

Čestný člen
Čestný člen

Témy: 149 | 149

BGA znamena ze cpu teda procesor je pripajkovany k doske, takze vymena procaku nemozna, vobec sa ti to neoplati, preto radsej novy book

poradenstvo cez SS neposkytujem, lebo uz ma ubijate s tolkymi SS, nechajte to na forum, dakujem za pochopenie

Správca fóra
Správca fóra

Témy: 147 | 147

liqua1 píše:
a co ako chces pocut ty smiesko? ten E-300 je BGA. vygoogli si, co to znamena, potom mozno pochopis.

Neviem, je taky problem namiesto takychto utokov typu "ako to ze nevies to co ja ", napisat mu priamo na otazku, kedze pisal: takýchto veci sa velmi nevyznáme preto píšem len ako neskúsený používatel, a pytal sa chcel by som si sem kúpiť nový procesor, no nevim či to je možne aj do notebookov . Je narocne napisat mu odpoved ako: Zial nejde to, kedze procesor je pripajkovany k doske? Dviha Ti ego taketo "dojebavanie" neznalych?

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

ano, je to narocne.

pozri si aku dostal prvu odpoved a nasledne jeho reakciu.

kedze je neznaly ako vravis, chcel som ho usetrit detailov, tak som mu to skratil na 4 slova, ktore som dufal, ze pochopi.

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa

na hry sa notebooky nekupuju... su zbytocne predrazene... urcene skor na vaznu pracu (pre ludi ktori potrebuju nosit svoju pracu so sebou v malych notebookoch - pre podnikatelov, poistovacich agentov, a podobne)... notebook povodne nebol urceny vobec na hranie hier... len v dnesnej dobe sa snazia prerazit vyrobcovia notebookov aj medzi fandov hier... bohuzial realita je ina... aj keby si si zakupil notebook za 3000eur na hranie hier, ktory ma mal neviem ake uspesne chladenie a ktory by bol neviem jak miniaturny (teplo a maly priestor su dva pojmy ktore si navzajom protirecia - nizky objem vzduchu na rychle odvetravanie rychlo zohrievaneho vzduchu resp. maly prievan/prietok vzduchu, male chladiace plochy na "radiatoroch", kratke heatpipe trubky, atd.)... tak proste stale pri hrani najnarocnejsich hier sa ten notebook bude prehrievat, budes mat vzdy krehku a malu klavesnicu, malicky display (ak pominieme predstavu, ze si budes neustale notebook pripojovat k velkemu LCD), ... je velmi vela pro a proti ak by si sa rozhodol kupovat notebook na hry... notebook primarne znovu opakujem NIEJE urceny na vykonne nasadenie... ale skor na pracovnu cinnost... na beznu pracovnu cinnost kancelarskeho typu... a aj tie najdrahsie notebooky sa vzdy budu zahrievat, kedze do tak maleho priestoru proste nieje mozne v sucasnosti vtesnat ziadne ochldadzovanie na ziadnej technologickej urovni tak vyspelej, ze by toto chladenie postacovalo... preco asi chladic v hernom PC ma rozmery jak konzerva pre psa ? :-) procesor AMD E-300 napriek tomu ze si nechcel ziadne odborne terminy, tak NIEJE PLNOHODNOTNY procesor od AMD ale len odlahcena verzia, urcena pre notebooky, s nizsim vykonom a mensiou spotrebou elektriny (kvoli baterii)... notebook si musis predstavovat nieco jak "vykonny mobilny telefon" :-) doba sa posunula dopredu... online filmy su prehravane na Flash prehravaci, ktory uz nestiha na 5 rocnych pocitacoch... Facebook seka kazdemu, kto ma komp starsi nez 5 rokov, je to tvrda realita... je cas na upgrade a kupu noveho notebooku... dokonca aj co sa tyka vymeny procesoru v notebookoch (v pripade, ze je to mozne, co ale u drvivej vatsiny notebookov mozne nieje !), tak sa to neoplati, nerobi sa to, pretoze je tam 90% dalsieho hardwaru (elektroniky), ktora bude stale brzdit vykon celeho notebooku, a vymena procesora vykon nijak zvlast nenavysi... preto sa procesory v notebookoch, hlavne starsich proste nevymienaju... nema to absolutne ziadnu cenu... boli by to len zbytocne vyhodene peniaze za servis a zbytocne drahsi maly mobilny mikroprocesor urceny do notebookov za zbytocne velke peniaze s nizkym vykonom .-) dalo by sa toho napisat este velmi vela... ale nechcem tu tvorit zbytocny ze "SPAM" a zbytocne mutit vodu... len som sa to snazil v skratke vysvetlit... hrat hry na notebookoch (aj novych) je cista smrt... kamrat si nedavno kupoval notebook za 1000eur a testoval tam aj najnovsie hry... lenze co ma z toho, ked notebook bol neustale prehriaty a nezachranila ho ani ziadna (hlinnikova) chladiaca podlozka pod notebook... pri takomto vyuzivani tento notebook uz po jednom roku skona :-P

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 15.12.15
Témy: 15 | 15

Musím nesúhlasiť, z tvojho príspevku cítiť predpojatosť a u niekoho môže navodiť dojem, že všetky výkonnejšie notebooky sú hodné zatratenia.

Samotná konštrukcia a usporiadanie komponentov je pre výrobcov výzvou, nie prekážkou.
Buď sa s ňou popasujú, napr. G-čka od Asusu alebo nepopasujú a lákajú na vga ako MSI plus tvoja skúsenosť.
Úroveň mobility a výhody takýchto ťažkých herných notebookov v porovnaní s desktopmi je úž téma na inú diskusiu.

Rovnako ani výmenu procesorov nehodnotím tak kriticky. Ak nie je prispájkovaný, tak výmena je otázkou podpory v biose, chladenia a ochoty investovať.

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa

fajn, takze ideme porovnavat ? povedzme procesor z desktopu s chladicom jak polovica stolu ak nie uz aj s vodnym chladenim VS mobilny procesor (s carovnymi pismenkami za oznacenim typu) ktory je chladeny ledva nejakym tym heatpipe a mikroskopickym vetrackom umiestnenym stylom turbiny tlakujucej zopar medenych/hlinnikovych rebier, renderujuc 10 hodin nejake to FullHD video ? skus to na desktope a skus to na notebooku, zohladnuj cenu a vykon a opotrebenie suciastok... bleskurychle pochopis o com su notebooky... keby to bolo ako tvrdis, tak davno neexistuju serverovne plne skrin (rackov) s nasackovanymi odlahcenymi verziami stolovych pocitacov (nieco ako barebone systemy) napriklad bez graficky kariet a podobne... a davno by serverovnu predstavovala len jedna velika skrina s dobrym chladenim, ba dokonca bez potreby klimatizacie vzduchu v miestnosti (v skrini), podla toho co tu ty pises by tomu tak bolo... preco teda neni ? :) notebooky proste niesu na hranie hier... nie a nie a nie a nie... a nikdy neboli a ani nebudu... znova zdoraznujem, ze az kym sa nevymysli nejaka nova technologia chladenia (nemyslim vynalezy ako peltierove clanky a ine zaujimave no nepouzitelne chladiace systemy) tak notebooky budu vzdy len varice kavy :) inymi slovami: skus vtesnat napriklad Intel Xeon z desktopu do maleho notebooku... kde by si dal chladic preboha ?! uvedomujes si, ze v notebookoch su (spominal som a opakujem sa znova) OKRESANE typy procesorov ? niesu tam plnohodnotne procesori z dovodu prehrievania a z dovodu obrovskeho spotreby elektriny... su to obvykle len dajake "mobilne" brečky, odlahcene a NIKDY nebdu tak vykonne, jak v porovnani za rovnaku cenu stolny pocitac... ba dokonca aj kedby si si kupil (znova i to som spominal) noteobok za aspon tych 3000eur, tak stale ja budem mat vykonnejsi stolovy pocitac za povedzme cca 2000eur ;)

co sa tyka investcie do notebooku ohladne procesora, trvam na svojom a suhlasim s nazormi paru inych ludi tuna odpovedajucich... proste tym vykon nedvihnes... aj tak bude brzdou rada dalsich komponentov v danom notebooku a investicia v pomere k narastu vykonu bude absolutnou hlupostou... vykon celkovy porastie o 10% ale investicia bude tak velka, akoby som si kupoval do PC novu priemernu graficku kartu :) pricom ani to by som uz nerobil... pretoze ani do stoloveho PC sa to neoplati... vsetko by malo byt vyladene... napr. v mojej zostave este "smrdi" graficka karta nizsiej triedy, ktoru vsak planujem updatnut uz coskoro (nedavno som upgradoval cely PC)

Čestný člen
Čestný člen

Témy: 149 | 149

Neviem co tu riesis dalej sendito, odpoved na otazku vymeny cpu dostal, je to nemozne, bodka finito

poradenstvo cez SS neposkytujem, lebo uz ma ubijate s tolkymi SS, nechajte to na forum, dakujem za pochopenie

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

sendido, prezentuješ sa ako bývalý itečkár, tak začnem odtiaľ. Dobre, videl si serverovňu, máš zažité stereotypy a na ich základe
kombinuješ súvislosti, aby zodpovedali tvojmu uhlu pohľadu, v ktorom sa orientuješ a si schopný aj nelogické nadväznosti
zaobaliť do súvislého celku.

Načo špekulovať a prognózovať nové spôsoby chladenie notebookov, zaťahovať k ním ešte serverovne?
Máme tu trubice a rebrovania a asi je dôvod prečo pretrvali tak dlho. A so stále znižujúcimi sa energetickými nárokmi ani
rázny posun neočakávam, i keď už istý zlom v podobe prototypu Alienware nastal: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... z4a1RukOzA

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa

j@ro prestan sudit a hodnotit, na to nemas ani skolu, ani prax a uz vobec ma nepoznas, vyprosujem si taketo sproste drze reci a urazky... si presne takym clovekom, ktorych som spominal v inom vlakne fora... chodis si sem iba dokazovat aky si Pan Boh a neustale iba ludi zhadzujes, osocujes a opisujes ich zle vlastnosti (aby si si vyhonil vlastne Ego s velkym E)... "neries ma !" - jak pubertiaci dnes hovoria...

ja nespekulujem, len triezvo uvazujem, nic zleho som nenapisal, nic zle som nerozvinul... len som dal suhlas k nazoru ineho cloveka tu v diskusii, ze notebook sa nevyplati upgradovat absolutne vobec... je to rada nad zlato... uzivatelovi ktory kladol dotaz tak usetrim nemale peniaze... urcite je lepsie kupit novy notebook aspon strednej triedy, obzvlast vtedy, ak tam bude chciet hrat nejake tie jednoduche hry... urcite mu nepomoze upgrade nejakej suciastky v notebooku, ktora bude nie len draha, ale i servis (upgrade) bude v pripade firmy nakladny a v pripade, ze si to dotycny clovek spravi sam, tak zasa bude servis zdlhavejsi (niekolko hodin - len kym rozoberie pre neho novy a neznamy notebook tak to prvy krat trva aj hodinu), proste sa to nevyplati... a ze mame trubice ? pre tvoje info - technologia chladenia heatpipe trubkami je tu VELMI KRATKO ! a vobec nieje dokonalou... je to skor iba docasnym riesenim, kym tento svet nevynajde este lepsiu technologiu chladenia... heatpipe historia je napriklad tu: http://coptel.coptkm.cz/index.php?action=2&doc=7941 - az cca v roku 2000 sa zacali heatpipe vyuzivat aj to LEN MALO A NIE VSADE uz aj v oblasti IT

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Sentido, vidím, že si šťastný vyrovnaný, nepotrebuješ si nič dokazovať a zvládaš kritiku ako 32 ročný muž.

Prajem všetko dobre.

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 05.11.24
Témy: 63 | 63

Čaute, chcem poradiť, nezakládám novú tému lebo to iba taká maličkosť, či bude vadiť teplovidivá pasta pri pinoch na procaku? tak to myslím či nebude vadiť že pasta siaha od jednej pini po druhu sa dotýkajú. Pasta sa nejako zababrala tam kde sú pini:(
Vadí to?

PC1MB MSI Z170A GAMING PRO CARBON CPU INTEL i5-6600K RAM Kingston HyperX DDR4 (4x4GB) 2133 MHz GPU SAPPHIRE RX 580 NITRO+ 8GB HDD WD Blue 1TB 64MB SDD Samsung SSD 850 EVO 250GB Cooler Silentium Fera 3 + Corsair ML120 PRO LED BLUE PSU EVGA SuperNova 550W G3 CASE Zalman Z9Plus Monitor BenQ RL2755 WIN Win10PRO

PC2MB MSI MPG Z590 GAMING FORCE CPU INTEL i5-10600K RAM Corsair Dominator DDR4 (2x8GB) 3600 MHz GPU MSI RX 6750 XT GAMING X TRIO 12G HDD Externý ADATA 2TB SDD Samsung SSD 980 500GB Cooler AiO GameMax IceChill 240 PSU Corsair RM650x (2018) CASE GameMax Abyss TR infinity FANy 2x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM Monitor 31,5" MSI Optix AG321CQR WIN Win10PRO

Užívateľ
Užívateľ

Prihlásený: 13.01.17
Témy: 33 | 33

Pasta nemá pri pinoch čo robiť , dokonca sú niektoré aj vodivé . Skús ju odtiaľ opatrne dostať , ale tak aby si nepokrivil piny

MB: ASUS M5A78L LE , CPU: FX 6300 , HDD: WD Caviar Blue 500 GB RAM: Patriot 4GB KIT 2x2 DDR3 1333MHz Signature Line PSU: Fortron AX450 W 80+ VGA: Gigabyte GTX 560 SOC CASE: Bitfenix Shinobi CPU FAN: GELID Solutions Tranquillo rev.2

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

no vadit to bude. budes to musiet nejako opatrne ocistit.

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 05.11.24
Témy: 63 | 63

no CPU som vyčistil s malým špendlikom a aj so servítku, a dal som ho do PC a v pohode ide.
Len bude už ťažšie otvoriť 4 jadro, budem potrebovať pomoc.

PC1MB MSI Z170A GAMING PRO CARBON CPU INTEL i5-6600K RAM Kingston HyperX DDR4 (4x4GB) 2133 MHz GPU SAPPHIRE RX 580 NITRO+ 8GB HDD WD Blue 1TB 64MB SDD Samsung SSD 850 EVO 250GB Cooler Silentium Fera 3 + Corsair ML120 PRO LED BLUE PSU EVGA SuperNova 550W G3 CASE Zalman Z9Plus Monitor BenQ RL2755 WIN Win10PRO

PC2MB MSI MPG Z590 GAMING FORCE CPU INTEL i5-10600K RAM Corsair Dominator DDR4 (2x8GB) 3600 MHz GPU MSI RX 6750 XT GAMING X TRIO 12G HDD Externý ADATA 2TB SDD Samsung SSD 980 500GB Cooler AiO GameMax IceChill 240 PSU Corsair RM650x (2018) CASE GameMax Abyss TR infinity FANy 2x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM Monitor 31,5" MSI Optix AG321CQR WIN Win10PRO

Užívateľ
Užívateľ

Prihlásený: 27.09.23
Témy: 3 | 3

sentido píše:
fajn, takze ideme porovnavat ? povedzme procesor z desktopu s chladicom jak polovica stolu ak nie uz aj s vodnym chladenim VS mobilny procesor (s carovnymi pismenkami za oznacenim typu) ktory je chladeny ledva nejakym tym heatpipe a mikroskopickym vetrackom umiestnenym stylom turbiny tlakujucej zopar medenych/hlinnikovych rebier, renderujuc 10 hodin nejake to FullHD video ? skus to na desktope a skus to na notebooku, zohladnuj cenu a vykon a opotrebenie suciastok... bleskurychle pochopis o com su notebooky... keby to bolo ako tvrdis, tak davno neexistuju serverovne plne skrin (rackov) s nasackovanymi odlahcenymi verziami stolovych pocitacov (nieco ako barebone systemy) napriklad bez graficky kariet a podobne... a davno by serverovnu predstavovala len jedna velika skrina s dobrym chladenim, ba dokonca bez potreby klimatizacie vzduchu v miestnosti (v skrini), podla toho co tu ty pises by tomu tak bolo... preco teda neni ? :) notebooky proste niesu na hranie hier... nie a nie a nie a nie... a nikdy neboli a ani nebudu... znova zdoraznujem, ze az kym sa nevymysli nejaka nova technologia chladenia (nemyslim vynalezy ako peltierove clanky a ine zaujimave no nepouzitelne chladiace systemy) tak notebooky budu vzdy len varice kavy :) inymi slovami: skus vtesnat napriklad Intel Xeon z desktopu do maleho notebooku... kde by si dal chladic preboha ?! uvedomujes si, ze v notebookoch su (spominal som a opakujem sa znova) OKRESANE typy procesorov ? niesu tam plnohodnotne procesori z dovodu prehrievania a z dovodu obrovskeho spotreby elektriny... su to obvykle len dajake "mobilne" brečky, odlahcene a NIKDY nebdu tak vykonne, jak v porovnani za rovnaku cenu stolny pocitac... ba dokonca aj kedby si si kupil (znova i to som spominal) noteobok za aspon tych 3000eur, tak stale ja budem mat vykonnejsi stolovy pocitac za povedzme cca 2000eur ;)

co sa tyka investcie do notebooku ohladne procesora, trvam na svojom a suhlasim s nazormi paru inych ludi tuna odpovedajucich... proste tym vykon nedvihnes... aj tak bude brzdou rada dalsich komponentov v danom notebooku a investicia v pomere k narastu vykonu bude absolutnou hlupostou... vykon celkovy porastie o 10% ale investicia bude tak velka, akoby som si kupoval do PC novu priemernu graficku kartu :) pricom ani to by som uz nerobil... pretoze ani do stoloveho PC sa to neoplati... vsetko by malo byt vyladene... napr. v mojej zostave este "smrdi" graficka karta nizsiej triedy, ktoru vsak planujem updatnut uz coskoro (nedavno som upgradoval cely PC)

Hmm 10h renderovania full HD videa...to robis na Celerone, ci na com? :D To si trosku mimo, nie? Na NB mam prerobene full HD video na DVD aj vypalenim na disk za cca 20-25min, co sa tyka full HD videa na youtube ... 10min video a zalezi kolko je tam grafickych efektov, mam hotove za 2-5min. A v NB ze nie su plnohodnotne CPU? To mas odkial taku blbost?

Podobné témy

Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potrebujem poradit ohladom HDD

v Pevné disky a radiče

3

496

28.03.2009 14:50

Luks

Potrebujem poradit ohladom vyberu notebooku...

v Notebooky a netbooky

9

438

22.07.2013 14:55

nescafe

Potrebujem poradiť ohľadom herného notebooku

v Notebooky a netbooky

16

851

04.02.2015 11:17

nescafe

Potrebujem poradiť ohľadom veľkosti HD videa...

v Ostatné

3

936

12.05.2011 18:34

shiro

potrebujem poradit ohladom 3D driving simulator

v Počítačové hry

11

992

14.02.2008 19:55

Flety

Potrebujem poradiť pri kúpe nového notebooku

v Notebooky a netbooky

29

1054

11.12.2018 11:03

pepkopav

Potrebujem poradit zdroj do noveho PC

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

7

422

18.11.2015 0:39

Leon.

Potrebujem len poradiť ohladom tohto booku a jeho kúpy?

v Notebooky a netbooky

22

1397

16.11.2009 1:10

MirecKing

Rada ohladom procesora

v Intel - Integrated Electronics

9

1099

12.03.2010 19:47

peter9876

Rada ohľadom nového zdroja

29

1114

10.11.2010 15:49

KingTommy

Rada ohľadom nového pc

v PC zostavy

11

476

11.08.2014 19:11

Mignonne

Otazka ohladom velkoskladov

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Obchody, reklamácie a právo

41

6103

11.07.2007 22:15

dubria

Otazka ohladom skrinky ...

3

1215

20.02.2008 11:25

patqo_he

Otázka ohľadom kúpy

v PC zostavy

2

907

13.12.2013 14:38

Casseus

Otazka ohladom HD4890

v Grafické karty

12

1322

05.07.2009 21:36

Caliente

otázka ohladom HDMI

v Ostatné grafické karty

1

937

05.12.2009 15:08

f4r0

© 2005 - 2024 PCforum, edited by JanoF