1. Zdravotná spôsobilosť pre epidemiologicky závažnéj činnostipre prácu z potravinami, alebo doklad o ukončení potravinárskej školy. výučný list kuchár, čašník, mäsiar údenár. 2. priestory ktoré splnajú podmienky hygieny pre prevádzku. prácu z potravinami, 3. samostatný prívod el. prúdu, pokial sa nejedná o prenájom priestoru od firmy. 4. Voda z verejnej siete vodárni ktorá splna úpravy ako pitná. Vlastná po vyšetrení. 5. Podat žiadost na RÚVZ alebo RVPS, záleží kto schvaluje prevádzku, každí region má iné- na schválenie prevádzky pre rýchle občerstvenie. Ak sa jedná o vozidlo, pojazdný stánok, certifikát od výrobcu, že splna podmienky pre prácu z potravinami. Pre vozidlá a stánky povolenie schvaluje Bratislava Botanická 17. po obdržaní dokladov o prevádzke v miestnom regione RVPS. 6. Ohlásenie prevádzky pokiaľ sa nejedná o ambulantný predaj, v obci. 7. Po schválení prídeš z dokladmi na ŽU, tam ti na základe rozhodnutia vydaju živnostenské oprávnenie, na danú činnosť. 8. Keď budeš predávať, budeš mať kontrolnú činnosť od ŠOi, daňového uradu a colná správa. Pri porušení dostaneš pokutu, 2 x dvojnásobnú, 3 x trojnásobnú + odoberú ti živnostenské oprávnenie, môžeš čakať 5 rokov na nové alebo amnestiu. 9. nik ti nepovie dopredu koľko ta to bude stáť než začneš podnikať v danom obore. 10. Staň sa zdravotne postihnutý, nepotrebuješ pokladňu, finančaci ta budú obchádzať , jedine colníci ta budú kontrolovať keď budeš predávať alkohol. Hygiena 2 x do roka. Veľa zdaru v podnikaní.
|