Nechal som si trochu casovy odstup nech poriadne vsetko otestujem a vyskusam, konkretne M40X a FiiO E10K 2 (SMSL M3 ma prist buduci tyzden).
TL;DR:-so sluchadlami som spokojny, akurat treba vymenit pads a kabel
-kupu dac-u nelutujem, co sa tyka kvalitou zvuku tak som si polepsil oproti integrovanej zvukovke
M40X:-vynikajuca kvalita spracovania samotnych sluchadiel, mam pocit ze vydrzia vsetko a akekolvek zaobchadzanie
-menej polstrovany headband ako som zvyknuty, trosicku tlaci ale nic co by bolo problematicke
-stock nausniky su dost
, urcite budem riesit vymenu za Brainwavz z pamatovej peny (
link )
-po vybaleni dost tlacili na hlavu, ale po dvoch dnoch kedy boli roztiahnute cez krabicu je tlak vyrazne mensi a nekomfort sposobuju len pads
-aj po roztiahnuti ich nemozem mat na hlave viac ako hodinu (tvrde pads tlacia na okuliare a tie nasledne na hlavu), bez okuliarov tento problem nemam
-prijal by som otacanie musli o 90° na opacnu stranu ako je to mozne
-kabel je na pouzivanie k pc katastrofalny, oba dodavane su prilis dlhe (vymena za
link )
-zvuk ktory z nich ide ma velmi flat krivku
-basy ciste, nedunive, na moj vkus by som takych 5% este pridal
-vysky tiez krasne ciste
-na vysokej hlasitosti maju oproti vsetkym predchadzaujim sluchadlam neuveritelne ostry zvuk, mam pocit ze keby mohol tak mi prereze bubienok
FiiO E10K:-velkostou ovela mensie ako som cakal
-kvalita spracovania super, az na volume knob
-spominany volume knob je velmi slabo uchyteny, uz malou silou sa s nim da hybat do stran vsetkymi styrmi smermi (pri normlanom pouzivani nepostrehnutelne)
-iritujuca modra led dioda spredu (hlavne v noci) - po tyzdni ale zacala random zhasinat, blikat,... - ked je vypnuta mi clekom vyhovuje
-dost stavy na potiahnutie vsetkych sluchadiel co som skusal, ale ziadne z nich neobli narocne na zdroj
-tym ze su napajane len z usb, pre niektore sluchadla s vacsou impedanciou nemusi byt dostatocny vykon (nemam odskusane)
-ovladanie hlasitosti cez knob je velmi navykove
-pri kazdych zapojenych sluchadlach ja osobne pocujem rozdiel v kvalite zvuku (na niektorych viac, na niektorych menej - symphonised velmi mala zmena, ty hi-z je zvuk 2 az 3 krat kvalitnejsi, m40x takych +35%)
-z dac-u ide oproti integrovanej zvukovke cistejsi zvuk
-ci sa kupa oplati aj ostatnym, neviem povedat. treba skusit pretoze u kazdeho je to individualne
Ak to niekto docital az sem
dakujem za obetovany cas, a ak su nejake otazky, rad zodpoviem, ci uz tu alebo do ss.