Plnoautomatický Hi-Fi gramofón s priamym náhonom (Direct Drive) a lineárnym (tangenciálnym) ramenom Biotracer SONY PS-X555ES - technologický skvost z prvej polovice osemdesiatych rokov a jediný ES gramofón z produkcie Sony. V našich končinách mimoriadne zriedkavý model.
Vo výbornom technickom stave, osadená jedna z legendárnych prenosiek - Shure M97 s ihlou N97HE Era IV (Hyper Elliptical).
Šasi nesie minimálne známky používania (chýba krytka závažia), no na plexisklovom kryte je vylomený jeden z úchytov pántov (úlomky mám takisto odložené). Možná je aj profesionálna oprava alebo výroba nového krytu - keďže som zohnal ďalší kus, prestal som to riešiť. Všetky podklady v prípade záujmu poskytnem.
Perfektný zvuk, jednoduchá obsluha pri zavretom kryte. Vďaka lineárnemu ramenu je úplne eliminovaný antiskating.
Krásny 35-ročný kus špičkovej techniky pre zberateľov i milovníkov očarujúceho analógového zvuku platní.
Made in JAPAN!
320 mm tanier z hliníkovej zliatiny
Priamy náhon, lineárny BSL motor
Dve rýchlosti: 33 1/3 a 45 otáčok / min.
Riadenie a kontrola rýchlosti: Quartz Lock Control, Magnedisc Servo
Plnoautomatický systém: detekcia rozmeru platne, spustenie, návrat ramienka, opakovanie prehrávania
Elektronické nastavenie prítlaku ihly
Systém stlmenia zvuku pri manipulácii s ramienkom
Synchronizované ovládanie s kazetovými deckmi Sony
Technické špecifikácie:
Kolísanie otáčok: 0,015% wrms
Odstup signál / šum: 78 dB
Rozmery: 430 x 105 x 425 mm
Hmotnosť: 7,4 kg
Kompletná užívateľská (v prípade záujmu vytlačím) aj servisná príručka v pdf formáte.
Na fotografiách je skutočný stav predávaného gramofónu.
Možnosť kúpy bez prenosky za 580,- €.
Vzhľadom na povahu a výnimočnosť tovaru je možný len osobný odber, samozrejme predvediem kompletnú funkčnosť. V prípade záujmu aj dovoz po celej SR za 0,15 € / km.
Cena na fóre
do 21. mája znížená na 640,- € (pre členov fóra dovoz do 100km od Zvolena zdarma), predávam aj inde.