ahojte, Mám problém s ktorým si neviem rady. Starší PC MB:MSI 770 C45, AMD 770 chipset Procesor: Athlon II X2 250 3 GHz Grafika: Radeon X1950 Pro, ďalej 6 GB RAM a 750 GB harddisk
PC už používaný výlučne na browsovanie po nete a kancelárske aplikácie bežal bez problémov s windows 7 asi dva roky. Pár mesiacov dozadu začal nepravidelne po niekoľkých minútach (prípadne pár hodinách) práce padať do čiernej obrazovky. Bez akejkoľvek chybovej hlášky zostane čierna obrazovka, začne trvalo svietiť ledka harddisku a koniec. Potom pomôže už iba reset. Spočiatku sa s PC ešte dalo ako tak robiť ale v poslednom čase sa už dĺžka behu systému podstatne skrátila a PC je v podstate nepoužiteľný. Zaujímavé je, že keď dám systém naštartovať do safe módu tak windows nespadne. Skúšal som reinštaláciu windows 7 na sformátovaný disk ale problém sa nevyriešil, prakticky hned po nainštalovaní zase pád do tmy. Skúšal som nainštalovať windows 8.1 ale situácia rovnaká, v podstate priamo po nainštalovaní bez akýchkoľvek ďalších nastavovaní alebo inštalovaní ďalších ovládačov systém znova bez chybovej hlášky padne do čiernej obrazovky. Skúšal som iný disk, výmenu ram, iné káble ale nič nepomáha. Už to vidím iba na trojicu MB, procesor alebo grafika. Plánujem kúpiť nejakú novú lacnú GK a vyskúšať.
Aby toho nebolo málo, skúsil som nahodiť windows XP a ten funguje stabilne a bez problémov takže zatiaľ som skysol tam ale kvôli ukončenej podpore to asi nie je najšťastnejšie riešenie.
Máte nejaké nápady čo by to mohlo spôsobovať? Dikes
|