Digitálny fotoaparát spomínaný v názve som si zakúpil približne pred pol rokom. Som s nim nadmieru spokojný, pretože pracuje rýchlo, kvalitne a nastavenia, ktoré si môže užívateľ nastaviť sám aby to nebolo všetko iba o automatike mi plne stačia vzhľadom na moje fotografické skúsenosti. Avšak zistil som, že existuje firmware pre staršie zrkadlovky ktoré nedokázali fotiť vo formáte RAW a pri aktualizácii týmto novým firmware dokáže aj staršia zrkadlovka fotiť v tomto formáte. Napadlo ma teda, či je možné aj aktualizáciou firmware pre kompakty dosiahnuť to, že budú môcť fotiť v RAWku aj napriek tomu, že predchadzajúci firmware to neumožňoval. Ak by teda vedela aktualizácia softvéru vo fotoaparáte dopomôcť k tomu, že fotoaparát začne fotiť aj v RAW formáte tak kde by som tieto updaty našiel? Jediný novší firmware ktorý pre tento spomínaný fotoaparát je na internete nerieši túto vec. Vedeli by ste mi teda poradiť, či je možné vôbec dosiahnuť to, že aktualizáciou softwaru dokáže aj obyčajný kompakt fotiť v RAW? A ak áno, naozaj sa to dá dosiahnuť iba aktualizáciou firmware od výrobcu? Neexistuje iná cesta ako doslova naučiť môj fotoaparát fotiť v RAW? Za odpovede ďakujem...
|