Prednedávnom som si kúpila monitor ASUS VW221D a začali sa mi na ňom objavovať široké pásy. Monitor je ale v poriadku, skúšala som ho na notebooku. Nič ho ani neruší a mám ho zapojený osobitne.
Nevie mi niekto poradiť? Keďže sa do toho veľmi nerozumiem ....
Predošlý monitor išiel bez problémov, ale to bol ešte starý CRT monitor ... Nový šiel jeden deň bez problémov a potom sa začali pásy objavovať najprv na tmavých farbách. Teraz sú však pásy všade a intenzívne.
Skús sa pohrať s rozlíšením a obnovovaciou frekvenciou obrazovky v nastaveniach. Po prípade preinštaluj ovládače ku grafike (aký máš operačný systém?). Robí ti to hneď od zapnutia počítača (v BIOSe), alebo až v operačnom systéme?
A môžeš si prečítať túto tému http://www.pcforum.sk/pasy-na-monitore-vt48506.html
/mne sa nemusíš ospravedlňovať, na to tu máš vedenie fóra
Vďaka, tú tému som si už predtým prečítala a nie je to môj problém ... a aj s rozlíšením a obnovovacou frekvenciou som sa pohrala, to bolo vlastne to prvé, čo ma napadlo ...
Mám windows xp a skúšala som preinštalovať aj ovládače ku grafike, ale musela som vrátiť späť staré. A robí mi to až v operačnom systéme.
Ak to robí až v OS, na 99% to nie je vadná grafická karta, je to pravdepodobne softvérová záležitosť.
Akú verziu ovládačov si skúšala? Prečo si musela vrátiť naspäť tie staré? Tie pásy sa hýbu alebo stoja? Môžeš to odfotiť?
Oou, tak to si ma vôbec nepotešil ... Pásy sa hýbu a sú cca 6 cm široké ... Ani neviem aké som mala, dala som automaticky aktualizovať ovládače a bolo to, potom mi ale začalo vyhadzovať, že je problém ...