Zdravím. Som študent architektúry a na študijné účely by som si rád poskladal PC/Workstation. Môj ntb už je nedostačujúci na veľké projekty a preto by som rád za investoval do klasického PC. Primárne by mal byť určený na CAD aplikácie, modelovanie a hlavne
renderovanie. Počul som že na takéto účely sa hodí veľa jadier procesoru a ramiek.
Moja predbežná zostava je:Case -
FractalDesign DEFINE R4 Arctic WhiteZákladná doska* -
ASROCK 990FX Extreme9Procesor -
AMD FX-9370Chladič - Vraj AMD sa dosť prehrievaju (ešte takto výkonné) preto som rozmýšlal nad
Noctua NH-D14RAM -
Crucial 16GB KIT DDR3Grafická karta** -
Radeon R9 270XDisky -
Samsung 840 EVO Series - SDD na OS a programy na modelovanie a akýkoľvek HDD ako úložisko
Zdroj -
Aerocool ATX TEMPLARIUS IMPERATOR 750W - tu si niesom istý. Či bude potreba silnejší zdroj na túto konfiguráciu, alebo postačí vklude aj slabší (do buducna plánujem upgradovanie, hlavne čo sa týka RAMiek)
Ako som spomínal vyššie PC bude určený na modelovanie v
3DS maxe, Sketchupe, rysovnaie v AutoCADe, a hlavne na
renderovanie (Cinema 4D, Vray ...) (občas BF3 na odreagovanie
). Pýtam sa sem, lebo nemám žiadne predošlé skúsenosti s konfigurovaním vlastného PC. Ak niekto má skúsenosti s vyššie uvedenými perifériami, alebo skladaním PC pre "moje potreby" a poradil by bolo by to super. Nerad by som kúpil mačku vreci a hlavne vraj si niektoré komponenty spolu nerozumejú. Rád by som sa vyvaroval zbytočnej kúpe niečoho čo nebude fungovať.
Ďakujem veľmi pekne, teším sa na ohlasy
S pozdravom Pa3k.
* - Túto základovku som zvolil kvoli socketu. Chcem ísť do AMDčka FX-9370 (možno aj 9590) a myslím si že v kategórii AM3+ je to top čo môžem získať** - Tu si myslím že som zbytočne prehodnotil potreby tohto PC. Avšak sem tam by som si aj rád zahral nejakú tú z novších hier. Na profesionálne karty typu Quadro, Tesla, FirePro peniaze nemám