angel0140 píše:
- na pracu jedine intel ... sorry ale chcem aby jej ten pc vydrzal ...
No bojí sa že AMD jej nevydrží
Voči tomu notebooku s CPU s mizerným taktom bude čokolvek nové lepšie a nie že by som rýpal, ale pri cenách AMD CPU je z hladiska budúcnosti na tom AMD lepšie.
Intel má teraz pochybnú ponuku -
core i5 - 6 jadro / 6 vlákien za vyššiu cenu ako 6 jadro s 12 vláknami od AMD
core i7 - 6 jadro / 12 vlákien 8th generácie od Intelu za vyššiu cenu ako 8 jadro s 16 vláknami od AMD
core i7 - 8 jadro / 8 vlákien zasa za vyššiu cenu ako 8 jadro s 16 vláknami od AMD
core i9 - 8 jadro / 16 vlákien, tak tu je cena 570€... AMD za alternatívu pýta 311€ aj ked má tedá vdaka nižšiemu taktu o niečo nižší výkon, čo ale neznamená že práca by trvala 2x dlhšie
Ale tak zasa od Intelu dostane k CPU ako bonus balíček hier
Najdrahší 8 jadrový / 16 vláknový CPU Ryzen 7 2700x od AMD pre AM4 na Alze je momentálne za 311€, ako alternatívu do budúcna od Intelu by som to videl aspon na i7 8700 čo je stále iba 6 jadro s 12 vláknami a stojí 400€, aktuálna core i7 9700K teda len 8 jadro s 8 vláknami je 420€
Intel z týchto aktuálne najnovších CPU ponúka iba drahšie "K" verzie, mi to príde ako keby chcel intel rýchlo vyťažiť z predaja (i5 9***+ i7 9***) dokedy to ide, lebo ak sa prejde na multithread, tak tie cpu budú strácať - budú nezaujímavé, ale onanisti to teraz neriešia, lebo ved singlecore výkon je vyšší u Intelu. Celé je to len problém aplikácií, ktoré nie sú k dnešku stále optimalizované pre multithread. Ale ono sa to postupne zmení, nejaký soft to bude vedieť s príchodom novej verzie a iný ani za 4 roky nie. Firmy ktoré predávajú drahé softy majú z čoho zaplatiť vývoj a tam tiež ide o boj o zákazníka. Predávať soft za nemalé peniaze, ktorý nedokáže využiť potencial CPU, tak to z dlhodobého hladiska nepôjde