Zdravím,
je tu pár tém s názvom "Njede zapnúť PC". Ja mám ten istý problém, ale iné príznaky.
Predvčerom sa mi stalo, že som zapol PC, všetko sa naštartovalo, načítal sa BIOS a zrazu sa vypol počítač. O cca 2 sekundy sa sám zapol (nič som nerobil, bol som v šoku
). A ešte ani nenabehol BIOS a zasa sa vypol, sám zapol ale už to nabehlo celé.
Včera sa stalo to, že som stlačil gombík, že si zapnem počítač. A nič. Nezapol sa. Stlačil som znova. Nič. Vypol som zdroj, zapol, stlačil. Nič. Tak som vytiahol ten pupček z bedne, že možno sa mi zasekáva (to by vysvetlilo aj deň predtým). Vytiahol som to, stlačil a počítač sa zapol, všetko v poriadku.
Ale prišiel dnešný deň
Zapol som počítač, po cca 3 hodinách som ho dal spať, lebo som šiel preč. Pred asi 10 min som si ho chcel zapnúť. Tak som ho teda zapol, a iba prestala blikať dióda značiaca, že je PC v spánku. Stlačil som viackrát, a stále sa nič nedeje. Tak som spravil znova to isté čo včera, vytiahol som pupčeky, ale itak nepomáha.
Dióda na MB svieti, ale ajtak to nefunguje
MB, grafickú kartu, procesor a RAMky som kupoval pred dvoma týždňami. Sám som si to poskladal, robil som to prvý krát, ale všetko fungovalo. Až teraz nastali tie problémy. Čo sa mohlo satať? Mal som cca 4 dni otvorenú bedňu. Nemoholo tam poôsobiť nejaké EM žiarenie z okolia, ktoré by mohlo spôsobiť takéto problémy?
Alebo máte nejakú fintu v zálohe, že v čom môže byť problém a bez vačších zásahov to vyriešiť?
ďakujem za každú odpoveď.