Zdravím,
chcem si zas raz poskladať PC bedňu, lebo prišiel čas na upgrade. Starý predávam komplet.
Počítač chcem využívať na streamovanie a hranie hier (najviac asi Arma 3, DayZ, ...). Aj keď chcem hrať hry, neočakávam, že budem hrať hry, kt. výjdu o rok na 4K. Ide mi hlavne o aktuálne hry a neplánujem hrať vo väčšom rozlíšení ako FullHD.
Monitor mám, ide mi len o bednu a malo by to výjsť do 700 eur.
Rád by som tam mal MSI Gaming komponenty. Zaujala ma pomerovo výkon/cena grafická karta MSI GTX 960 Gaming 2G a základnú dosku som obzeral MSI B85-G43 Gaming alebo MSI H97 Gaming 3. Na to nadväzuje, že by som osobne uprednostnil procesor Intel, nakoľko ho mám aj teraz a som s ním veľmi spokojný. Hlavne aj čo sa spotreby týka tak je na tom dobre aj procesor aj táto grafická karta. Zatiaľ to vyzerá pre mňa na i5-4690. Momentálne mám skrinku Cooler Master Elite 342 a spokojnosť, preto pokukujem po Cooler Master K380. Tá by sa mi hodila, ak by som dával tie Gaming komponenty farebným podsvietením.
Pamäť chcem 8GB 1600MHz od Kingston (tiež asi červenú, aby som to už všetko doladil), ale neviem či mám kúpiť samotnú, alebo radšej 2x4GB. Samotná by bola lepšia v budúcnosti pri upgrade, mohol by som ešte zvyšovať ďalšími tromi 8GB.
V zdrojoch sa nejako nevyznám, ale teraz mám SEASONIC zdroj 400W SS-400ET T3. Inak neviem, aké sú ešte kvalitné značky, a myslím si, že 500W by mi pre Intel a hentú grafiku malo pohode stačiť.
HDD si nechávam, takže ten nepotrebujem kupovať.
Toto je moja predstava, ale veľmi rád si nechám poradiť. Viem, že AMD procesory sú o dosť lacnejšie, takže ak si myslíte, že by som lepšie urobil AMDčkom, tak mi poradte aké. Napríklad aj tá grafická karta skončila veľmi dobre na videocardbenchmark a má super cenu, ale ľudia vravia, že je slabá lebo má len 128bit zbernicu, lenže sa mi zdá, že na podobných výsledkoch v bechmarku sú ostatné karty oveľa drahšie.
Inak taktovať procesor zatiaľ neplánujem, ale ktovie čo bude v budúcnosti, ale ani neviem, či ten čo som vybral sa dá. Preto ak je nejaký rovnako výkonný za podobnú cenu a dá sa taktovať, tak mi môžete dať vedieť.
Ak toto niekto celé prečítal a poradí mi, tak mu budem moc vďačný. Hádam sa niekto nájde.
Díky moc a pekný zvyšok víkendu.