Zdravím všetkých PC odborníkov a nadšencov!
Snažil som sa nájsť podobnú tému, ale nedarí sa mi to, tak som sa rozhodol, že založím novú tému a možno ňou pomôžem v budúcnosti aj niekomu inému.
Ja sa vyznám v hudbe, ale v PC veľmi nie, a preto by som vás chcel požiadať o pomoc pri zostavení mojej novej zostavy. Bude to PC určené
výhradne na prácu s audiom, takže žiadne hry ani hd filmy.
Monitor, externú zvukovku, dvd mechaniku a OS mám. Takže potrebujem novú bedňu a komponenty do nej, nič viac. Taktovať komponenty nebudem. Rozpočet je tak do 500 eur +/-.
Poskladám si ho sám (už som to robil, tak snáď to znova zvládnem
), potrebujem poradiť pri výbere komponentov, aby som náhodou nekúpil niečo nevýhodné alebo nekompatibilné. Keď to človek pravidelne nesleduje (čo je aj môj prípad), tak sa to stáva.
Na stránke alfacomp.cz som si zložil zostavu, ktorá približne zodpovedá mojím predstavám, ale nakoľko sa v tom veľmi nevyznám, môže tam byť nevhodný komponent alebo iná chyba.
Preferujem CPU od Intel, najlepšie i3 (takýto výkon mi úplne stačí) a matičnú doska, ktorá ma firewire s VIA alebo TI chipsetom (prípadne bez firewire a ten si dokúpim zvlášť). Možno existuje aj lepšia alternatíva, tak aj preto vás žiadam o radu.
Obzvlášť ma zaujíma, ako mám vyriešiť grafickú kartu, pretože od nej potrebujem minimálny výkon. Na procáku Intel Core i3-530 je integrované grafické jadro, ale netuším, či to bude všetko fungovať ako má a či to nebude robiť problémy. Aká by bola podľa vás najlepšia alternatíva?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=VAP01U6H01IYL01F9I01TUP01QW401QRD01N9P01
Ďakujem vopred za všetky odpovede, ktoré pomôžu k najlepšej kúpe.