Kedze predpokladam ze drviva vacsina komponentov by mala zit tych 5 rokov, a teda pri upgrade pocitaca, ktory by som spravil tak o 2 roky by som bol schopny do novej zostavy zrecyklovat: monitor, cpu, hdd, ssd, ram, opticku mechaniku a wifi usb adapter-pozn. ssd by som mozno kupil tak do pol roka tento
http://pccko.sk/pevn%C3%A9-disky/kingston-ssd-disk-120gb-ssdnow-v300-sata3-2-5-mlc-7mm-%28450mb-s-450mb-s%29-sv300s37a-120g/p-c9852903
To:brmbo jedine na com nevidim dovod setrit je cpu, hoci je o cca 13eur drahsi, ale i5-4430 ma pri turbe z 3000mhz na 3200mhz a i5-4440 z 3100 na 3300, i4570 ma z 3200 na 3600 a kedze to niesu K-ckove procesory nejde ich pretaktovat a ak uz nie koli tym 100mhz navyse, tak koli plnemu turbu (400mhz) sa to oplati
To:cape
1. Pri disku mi islo pomer cena/vykon, viem ze black wd su lepsie, spolahlivejsie, kvalitnejsie, avsak na bezne pouzitie blue postaci pricom aj black aj blue maju rovnaku kapacitu (1tb)
2. Ceny sa vzdy menia takze s tym sa vzdy rata
3.Ak uz budem kupovat dedikovanu grafiku tak uz kupim aj novy zdroj (aj bednu a maticnu ak bude treba)
4. Externa mechanika sa celkovo do buducnosti oplati (uz teraz je doma 2 rocny ntb kde mechanika odisla)
5.Skrinka : ano skrinka a maticna boli jedine veci kde som pozeral len na cenu a bral to najlacnejsie, viem ze bezne sa do zostav beru skrinky za 40 eur aby mali dobry prietok vzduchu kedze zostavy vyrobia vela tepla hlavne z dedikovanej grafiky avsak to nieje moj pripad kedze pobezim na integrovanej a teda vyrobim tak mozno 100w tepla a teda myslim si, ze aj ta lacna postaci na to aby to teplo bola schopna odviest a uchovat komponenty.
//edit1: prepana, pisat to na mobile to bol zabijak, inak doplnim dalsie info ktore som nedodal:
tato tema vzinkla pre to ze ma nasledne po tom co som mu poslal spravu poziadal liqua1, pretoze zvycajne neodpoveda na spravy, aby som zalozil temu.
Najdolezitejsie informacie z danej spravy:
Zdravim rad by som vedel vas nazor na zostavy, ktore som vytvoril. Vsetky zostavy boli vyskladane z komponentov predavanych webom
http://www.pccko.sk, kedze sa mi zda ze maju najlepsie ceny a mam s touto spolocnostou dobre skusenosti.
Vyuzitie pc : hry(Dungeon siege legends of arrana, dungeon siege 2 broken world, gothic 1, gothic 2 night of raven- gold edition, gothic 3 s community patch 1.75 a ako posledne mozno dungeon siege 3, ale o siege3 si az taky isty niesom ), sem tam nejaky film az do full hd rozlisenia(1080p), vecsinou hd ready postaci (720p), klasicka praca(office), sem tam nejake to konvertovanie videa a archivacia suborov (winrar, 7zip), vynimocne strih videa - skor nie ako ano.
Z vyuzitia mi momentalne vyplyva, ze mi momentalne integrovana grafika v pc postaci.
Musim podotknut ze som si uvedomil, ze vsetky hry uvedene v poziadavkach nevyuzivaju multitreading, pokial mi je zname, takze bezia ako keby jednovlaknovo, a teda to ma nuti jednoznacne do tejto zostavy, kde je jednovlaknovy vykon ovela lepsi oproti amd
v pripade zaujmu som ochotny preposlat kompletnu spravu.
musim podotknut ze som sa obaval ze vela ludi ma hlavne skritizuje za maticnu na ktorej som asi najviac setril a obaval som sa ci bude schopna potiahnut len samotny procesor, na fore som totiz cital ze lacne maticne maju slabe elektricke vedenie ci co(v kremiku asi tenke vodive vrstvy) a teda sa brutalne prehrievaju (pripadne sa mozu ? odpalit ?) avsak ja nevyuzijem dedikovanu grafiku, a teda si myslim ze az tak velmi tu maticnu nezatazim, aby sa mala odpalit, fakt predpokladam ze ten pc neda vyssi vykon(vyhrev) viac ako 100W, a tym si myslim, ze by to maticna mala v prehlade zvladat, navyse bude chladena pomocou zdroja, co je podla mna dalsi plus, kedze som vybral jeden z kvalitnejsich nizkoodberovych zdrojov.
to:cape:
6. tym je zodpovedana otazka preco pccko.
za vase odpovede vopred dakujem, zostav bolo bolo povodne 4, od par veci som upustil(napr. miniITX format) a vysla mi tato zostava ako najrozumnejsia v sucasnosti aj s ohladom na upgrade do buducnosti.
fun
//edit2: Doplnil som asi najdolezitejsiu vetu na zaciatok a zvyraznil ju tucnym