Pochválen ľudia, po dlhšej dobe sa ozývam.
Zháňam nejakú PC zostavu za lacný peniaz, ale zároveň, aby to malo aký-taký výkon.
To jest štvrojjadro, aspoň osmička RAMka, HDD >= 760GB, grafika môže byť kľudne zdieľaná.
Potrebujem to na internet, sublime-text, sem-tam fotošop (viacmenej iba krájanie PSDčiek) a nejakú hru do roku 2006 (väčšinou krusader). Ide mi hlavne o to, aby ten stroj bol rýchlejší ako ja. Neznášam totiž, keď niečo napíšem a zjaví sa to o pol minúty... bez OS (ak to už musí byť tak všetko okrem osmičky). K tomu monitor poriadny, teda nemusí to byť telka, ale nech to nemá ani 800X600px... v robote používam 1920pxXcca 1000px a to sa už dá použiť, ale aj tak by sa zišlo niečo o dvesto-tristo pixelov širšie
Problémom je cenový strop, ktorý je v četne monitora stanovený na 500€. Prinajhoršom monitor vezmem aj z bazosu, to problém neni, takže dajme tomu, že črevá (ale kompletné, vrátane case, zdroja a všetkých prkotín) do 420 ečiek... Dik za pomoc.
Ja som zatiaľ vyhliadol nejaký AMD procák za cca 80€, už ho teraz neviem presne nájsť... A otázka - MB je jedno aká je, hlavne aby sedel socket? Naposledy, keĎ som skladal počítač, to sa písal rok 2006, takže už v tom nemám prehľad, čiže sory za hlupe otázky
|