Zdravim! mam zopar otaziek ohladne Pentium D 820 , 2800/2x1MB/800MHz. je tento procak dvojjadrovi a 64-bit? co sa tyka cache je dostatocna, alebo sa oplati priplatit cca 500sk do 2x2MB? a nebude ho prilis brzdit ram, ktora je len 400MHz? dik!
_________________ PC: ASUS P5B deluxe, Q9400 @ 3.2GHz @ 1.25V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 550D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ "You have not lived, until you found something worth dying for" Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC
chlape mysli do buducna a ber ten pentium s 2x2mb to jest pentium D 9xx a dosku za 2000 sk radsej tuto http://www.e-obchod.sk/athenas/?Mode=Sti&StiId=38009 ma agp aj pcie,DDR aj DDR2 a podporuje aj vsetky lga 775 procesory a to ma prekvapilo urcite to nieje overclockerske monstrum ale tebe asi ide len o prechod na na lga775 a neskor aj z agp na pcie a z ddr na ddr2
Ta cache sa Ti vyplati hlavne pri hrach.Je to nieco ako rychla predpamät.najprv sa informacie rychlo zhromazdia do nej a az potom sa odoslu do ramiek.pri dualcore procesoroch je lepsie ak mas aj dual-channel RAM-ky,pretoze prve jadro posiela informacie do prvej RAM-ky teoretocky rychklostou obmedzenou RAM-kou,cize tvojich 400Mhz,a to druhe jadro posiela informacie do druhej RAM-ky.Ciiiiiiiiiiize je lepsie ak 2 RAM-ky pracuju pre dve jadra plnou rychlostou,ako ked pracuje 1 RAM-ka polovicnou rychlostou(v pripade ak su vyuzivane 2 jadra).
chlape mysli do buducna a ber ten pentium s 2x2mb to jest pentium D 9xx a dosku za 2000 sk radsej tuto http://www.e-obchod.sk/athenas/?Mode=Sti&StiId=38009 ma agp aj pcie,DDR aj DDR2 a podporuje aj vsetky lga 775 procesory a to ma prekvapilo urcite to nieje overclockerske monstrum ale tebe asi ide len o prechod na na lga775 a neskor aj z agp na pcie a z ddr na ddr2
to co si napisal je sice pravda ale neoplati sa mu kupovat dosku agp/pcie pretoze to agp nieje ani´agp pretoze ma zbernicu len pci.takze grafa ktoru ma mu tak pojde na 45% vykonu.a ASROCK
Ta cache sa Ti vyplati hlavne pri hrach.Je to nieco ako rychla predpamät.najprv sa informacie rychlo zhromazdia do nej a az potom sa odoslu do ramiek.pri dualcore procesoroch je lepsie ak mas aj dual-channel RAM-ky,pretoze prve jadro posiela informacie do prvej RAM-ky teoretocky rychklostou obmedzenou RAM-kou,cize tvojich 400Mhz,a to druhe jadro posiela informacie do druhej RAM-ky.Ciiiiiiiiiiize je lepsie ak 2 RAM-ky pracuju pre dve jadra plnou rychlostou,ako ked pracuje 1 RAM-ka polovicnou rychlostou(v pripade ak su vyuzivane 2 jadra).
dualchannel znamena ze ramky pracuju 2x64bit, cize 128bit a nie ze jedno jadro jedna ramka a druhe jadro druha ramka