Viem, že sem asi moc právnikov nechodí, ale aj tak skúsim, možno to už niekto z vás riešil...
Ako je na tom legálnosť softwaru, ktorý je označený ako "free for personal, non-commercial use", pričom: - PC nie je písaný na živnosť ani s.r.o., tj. nie je súčasťou majetku firmy - je na tomto PC vykonávaná programátorská činnosť (samozrejme za účelom zisku) - daný software nie je využívaný na generovanie zisku ani na získanie nejakej prevahy oproti konkurencii (tj. nejde o nejaký programátorský/grafický nástroj, ale napr antivírus, office a pod., proste bežné programy mimo podnikateľského zamerania)
Na nete som našiel neskutočne veľa výkladov a netuším, ako sa z toho vysomáriť. Niektorí tvrdia, že "non-commercial use" je každé využitie, ktoré priamo negeneruje zisk (ak som povedzme programátor a chcem pre svoju potrebu kresliť v grafickom programe ktorý je non-commercial, môžem, kým tvorbu nebudem predávať), iní zasa tvrdia to, že pokiaľ sa PC čo i len trochu využíva na komerčné účely, už ide o commercial-use...
Má v tomto niekto aspoň aký-taký prehľad? Momentálne mám všetky programy "free for commercial use" alebo platené, ale rád by som využíval aj niektoré "free for personal use" a nechcem sa moc spoliehať na slovenskú mentalitu "však aj tak kontrola nikdy nepríde"...
_________________ C#, PHP, ... |