Ahojte, Chcel by som vás poprosiť o pomoc s php, som začiatočník a robíme projekt do školy kde potrebujem vypísať údaje z db to sa mi podarilo, aj vypís údajov, ktoré vyhovujú zadanej hodnote, ale chcel by som tam pridať fromulár kde by bolo možné si vybrať napríklad typ_energie : v databáze mám slnečná veterná a vodná kde ich ID sú cudzím kľúčom v ďalšej tabuľke z ktorej vypisujem na stránku. V DB mám tabuľku zariadenia: kde su tieto hodnoty :id, nazov,vykon,id_ obec,id_typ_energie, id_dodavatel,id_techologia. typ_energie: id_typ_energie, popis technologia: id_technologia, popis A chcel by som aby si uživateľ mohol zvoliť aky typ energie, aku vykonnost , poprípade aky kraj chce vyhľadat.
A druhý problém mám pri vkladaní údajov, ako mám vytvoriť vkladanie pre údaje, ktoré sú v danej tabuľke len cudzími kľučmi - napríklad bude užívateľ vkladať nové zariadenie a bude tam vyplnovat nazov, vykon a potom ako vloží napríklad id_typ_energie alebo id_obec ked nevie ake id maju jednotlivé typy energie alebo obce. Bol by som rád ak by bol niekto ochotný mi stým pomôcť. Skúšal som hľadať aj na nete ale väčšinou keď som našiel tak len vkladanie do tabuľky kde niesu cudzie kľúče.
|