Ahoj
Mám flash formulár, ktorý je iba akýmsi grafickým GUI na posielanie mailov z webu. Samotné maily posielam pomocou triedy phpmailer, ale chová sa to nekorektne pri posielaní príloh a ja neviem prečo. Na odosielanie mailu používam Gmail, ktorý mám prepojený s mojou doménou (host kde fungujem nemá mail server), ale tento problém je aj pri použití na hostingu kde mail server je.
Prílohy sa uploadujú cez flash prostredie kde kontrolujem aj existenciu súboru po dokončení uploadu. Mail sa mi normálne odošle, keď je to iba čistý text, alebo ak je súčet veľkostí všetkých príloh menší ako 5.5MB. Pokiaľ chcem odoslať prílohy ktorých súčet veľkostí presahuje toto číslo mail sa neodošle a PHP sa zastaví. chybové hlášky (ak nejaké vypisuje) nevidím, pretože flash je ako ajax a spracúvam iba to čo mi pošle ako odpoveď php. To že prestane pracovať si myslím preto, lebo mám ošetrenú odpoveď o odoslaní, neodoslaní mailu (iba vrátením hodnoty ok/err) a o neprístupnosti daného PHP (keď ho flash nevie nájsť). V prípade, že je PHP nájdené ale nepošle žiadnu odpoveď flash vypíše chybu o prerušení vykonávia PHP.
Je tento problém s prílohou zapríčinený samotnou triedou php mailer a treba to niekde nadefinovať, alebo je to problém servera a treba to nastaviť tam?
Osobne so googlil "phpmailer send 20MB attach" a pod. avšak žiadnu odpoveď som nedostal (aspoň nie takú, ktorá by pomohla)
Chcem Vás preto požiadať o radu v prípade, že je potrebné nastaviť buď triedu nejakým atribútom alebo ak je potrebné nastaviť server. A ak áno, tak ako? Potrebujem dosiahnuť posielanie 20MB príloh.
Ďakujem za odveď.
Takto vyzerá časť PHP, kde používam triedu phpmailer:
Kód:
include("pmail/class.phpmailer.php");
$mail = new PHPMailer();
$mail->From = $e_mail;
$mail->FromName = $meno;
$mail->AddAddress($mailPrijimatela);
$mail->AddBCC($mailSkrytaKopia);
$mail->AddReplyTo($e_mail);
$mail->WordWrap = 50;// set word wrap
if ($handle = opendir("$dr")) {
while (false !== ($file = readdir($handle))) {
if($file!=".." && $file!="." && $file!=".htaccess" && $file!="Thumbs.db")
$mail->AddAttachment("$dr/$file");
}
closedir($handle);
}
$mail->Body = $mailik;
$mail->IsHTML(false);// send as HTML
$mail->Subject = $predmetMailu;
$mail->CharSet = "UTF-8";
if(!$mail->Send())
{
echo '&errvar=chyba';
exit;