Dobry.
Mam taky problem.
V januári som si poskladal PC tejto konfigurácie:
Motherboard: Gigabyte 870A-UD3
Procesor: AMD Athlon II X4 640 (3.0 ghz, 4 cores)
RAM: 2x2 GB Kingston DDR3 1333Mhz RAM (HyperX Blu)
Graphic card: Gigabyte (nvidia) GeForce GTX460 1GB 715MHZ Core
HDD: WesternDigital SataIII 750GB 7200RPM 32MB cache (Caviar Blue)
A pred asi 4 týždňami som dokúpil TIE ISTÉ ramky na 8 GB. 4x2GB RAM. (tie isté! podla predošlej faktúry z januára)
Išlo to perfektne, ale pred 2 týždňom sa začali diať divné veci.
Nepravidelne (ale hlavne keď je grafická alebo RAM vyťažená) tak mi hodí bluescreen
s chybou:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL a dole ukáže nejakú adresu pamäti
0x00*********
Čo som spravil.. Vyprázdnil som C: aby tam bol dosť miesta pre vyrovnávaciu pamäť, updatoval som grafický driver (keďže som sa dočítal na nete že to aj to môže spôsobovať a mal som BETA driver :-})
Pár dní v pohode. Potom zas. Bluescreen. (sranda je v tom že nie pri hrách ale pri aplikáciách ako je Adobe After Effects kde mam
preview in RAM.
Tak som sa rozhodol spraviť takú vec.. Vyhodil som staré ramky a nechal som v kompe iba nové ramky. Komp ide ako má, žiadny bluescreen nič.. tak som ich hodil späť, ale som si v PC bedni všimol ešte jednu fakt zvláštnu vec čo som si pred tým nevšimol.
Moje grafická sa napája dvomi 6-pinovými konektormi a jeden nebol poriadne zastrčený. Teda asi tak na 20%. (viem že sa to muselo prehrievať a iskriť . možno
) ale ide o inú vec.
Ak zapnem nejaké 3D prostredie alebo niečo, čo vyuźije GPU procesor (najlepšie na 99% - podla AIDA64) tak z grafickej idú také "pisklavé zvuky". Ak dám GPU na 0-10% tak nič. A čím viac % tým je hlasitejší ten zvuk.
Po poriadnom zastrčený toho kábla to robí ešte hlasnejšie! A pýtal som sa jedného kamoša čo to môže byť, (všimol som si to ešte vo februári) a bolo mi povedané že to môže byť zle zatavená cievka - čo si nemusím všímať. Ono hry mi idú velmi dobre a iné veci ale tie bluescreeny robí proste neoćakávane a hocikedy. Nie je to pravidelné a nie je podmienkou zaťaženie PC.
Včera som reinštaloval windows, a po nainštalovaní najnovšieho grafického driveru, ako som stlačil Finish, mi hodilo Bluescreen - RAM vyťažená nebola. cca 1GB.
Čo to podľa vás môže byť? Cez víkend chystám memtest od piatku obeda do nedeli večer ale aj tak chcem vedieť či ste sa s tým stretli. (našťastie od všetkého mám krabice takže reklamácia nebude problém podla mňa)
Vďaka
// pridané po 7 hodinách 14 minútach od posledného príspevkuNo... Teraz večer mi hodilo ďalší BSoD ale iný ako ten
IRQL_....
Presne tento:
Spravilo to popri renderovani videa cez flash (archiv JOJ.sk) - skoro vzdy to spravi pri nom.
* pripominam: cisto nainstalovany windows