Touto cestou by som vás chcel požiadať, či by ste mi neboli ochotný poradiť ohľadom kúpy nového notebooku. Počítač chcem používať prakticky denne, preto sú moje požiadavky zamerané predovšetkým na jeho hmotnosť a výdrž batérie. S notebookom budem často cestovať, preto by som si predstavoval, aby vážil niečo okolo (čím menej, tým lepšie) 2 kg a aby dokázal vydržať bez napájania do siete približne 4-5 hodín (čím viac, tým lepšie). Cenová relácia sa pohybuje niekde na úrovni 20 - 25 000 Sk. Viem, že na úkor batérie a hmotnosti v danej finančnej úrovni budem postrádať výraznejší výkon, avšak rád by som kúpil niečo celkom slušne výkonné. Notebook chcem používať prevažne na prednáškach na vysokej škole, prípadne počas cestovania. Využívať by som mal najmä jednoduché programy typu MS Word, Excel, hudobné prehrávače, programy určené na vypaľovanie CD a DVD diskov (Nero), prehliadanie fotiek, občas tiež na sledovanie filmov (prevažne však počas napájania zo siete) a surfovanie po internete. Predstavujem si niečo na spôsob FUJITSU-SIEMENS ESPRIMO Mobile 9400 alebo TOSHIBA Satellite U400-112. Ak o niečom rozumnom viete, prosím poraďte. Ďakujem.
|