Dobrý deň, pred nedávnom som na mojom notebooku HP Probook 455 g1 omylom vymazal particiu s názvom "vyhradené systémom" a po jej vymazaní mi vzniklo unallocated miesto na disku. Cez normálny program od microsoftu sa a tým nedalo nič robiť, ani zmazat, ani tým miestom rozsirit nejakú particiu, tak som to skúsil cez program Minitool partition wizard, kde mi to ponúklo tým miestom rozšíriť particiu c: . No po tom ako som počítač reštartoval, tak sa mi zobrazí len logo HP a blikáju mi tlačidlá capslock a numpad, a cítim ako mi pracuje harddisk. Práve vtedy som chcel aj pre inštalovať windows, takže mám všetko zálohované.
Keď zo začiatku spamujem f10, tak mi ukáže jedine toto a sekne to. Keď skúsim stlačiť ESC, tak výsledok je ten istý. Len blikaju ledky na capslocku a numpade a po čase aj tie prestanú blikať ale harddisk stále pracuje (aspoň myslim). Mám Windows 10.
Mas spravene USB/DVD windows instalacky? Ak hej skus pri starte dat usb/dvd do pc a stisknut ESC a potom F9 (boot device options) a vybrat usb/dvd co to spravi.
_________________ PC:CPU Intel i5 8500 COOLER SilentiumPC Fera3 MB Asus PRIME B360M-A GPU MSI GeForce RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G SSD Samsung 860 EVO 250 GB HDD Seagate BarraCuda 2 TB RAM HyperX Fury Black 16GB 2133 MHz PSU Corsair RM850x (2021) CASE SilentiumPC Regnum RG1 OS Win 10 Pro 64-bit
Skúsim zajtra. Ale keď teraz stlacim esc bez dvd/usb, tak mi to len highlightne to "Press the ESC key for Startup menu" ako aj pri "F10 BIOS Setup" ako je na obrázku.
// Spojený príspevok Pon 30.05.16 13:55
Okej, nejakým zázrakom som sa dostal do biosu, čo teraz?
// Spojený príspevok Pon 30.05.16 19:37
Do biosu som sa dostal tým, že som odpojil harddisk. Inak by som zostal len pri tých svietiacich ledkach na caps locku a numpade.
Skúšal ale bezvýsledne. Skratka, ktorou sa môžem dostať do biosu je f10 ale aj ako pri nej, tak aj pri hocijakej inej skratke môj počítač stale nereaguje. Jedina možnosť ako sa dostať do biosu je keď vytiahnem harddisk a v tej chvíli môj počítať už začína reagovať. S harddiskom mi len ukazuje uvitaciu obrazovku HP a blikajuci caps lock a num lock, ktoré počtom bliknuti mi majú signalizovať s ktorým komponentom je niečo zle.
Skus sa dostat do biosu nastavit bootovanie na usb/dvd (daj do pc instalacku s windowsom - usb/dvd) a potom daj späť harddisk a skus ho zapnut a nic nestalacaj
_________________ PC:CPU Intel i5 8500 COOLER SilentiumPC Fera3 MB Asus PRIME B360M-A GPU MSI GeForce RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G SSD Samsung 860 EVO 250 GB HDD Seagate BarraCuda 2 TB RAM HyperX Fury Black 16GB 2133 MHz PSU Corsair RM850x (2021) CASE SilentiumPC Regnum RG1 OS Win 10 Pro 64-bit
4040 tu práve išlo o to, že notebook pri tých skratkách ani nereagoval a reagoval len vtedy, keď som vybral harddisk. No, vynašiel som sa a opravil to nasledovným spôsobom: 1. vybral som disk a nechal počítač otvorený 2. zapol som ho a načítal z dvd inštalačku windowsu 3. zapojil som disk naspäť za chodu pc 4. po zapojení disku sa treba v inštalácii dostať na stránku kde od vás pýtaju licenčný klúč a potom sa dostať do konzoly stlačením skratky shift+f10 5. napísal do nej "diskpart" 6. pozrel som si zoznam diskov napísaním "list disk" a potom som si zvolil poškodený disk pomocou príkazu "select disk (číslo disku)" a formátoval ho príkazom "format fs=ntfs" 7. po formátovaní som použil príkaz "clean all" a reštartoval počítač 8. potom som nainštaloval Windows cez možnosť vlastná inštalácia, v ktorej som vytvoril z toho disku nové partície