No, ako nerad radim notebooky, tak celkom nerad sa vyjadrujem k monitorom... ja som poskusal uz nejake tie kusky, tak ti dam par poznatkov / samozrejme je to stale subjektivne /
Prehnuty panel , ak si este nemal ti moze okamzite spravit zle na oci a boliet hlava - moj pripad, ale boli to prve prehnute panely, tak mozno tam bol nejaky zadrhel,
Pri dalsich novsich - 2018 a vyssie som uz nemal problem, neviem, mozno si oci zvykli
Nakoniec som skoncil pri 32 ips 170 hz qhd 10bit plochy aorus....
osobne mi VA nevadilo nikdy, ale sem tam sa mi vyskytol ghosting, to bolo celkom otravne.
Samozrejme sa to dalo redukovat nastaveniami samotneho monitoru..
No a k veci, 27micka prehnuta je za mna zbytocnost.. Mal som, skusil som , neurazilo, ale vyznam 0.
Skusal som aj 34" prehnuty krz zavodne hry, ze ako ma to vnesie do deja.. no houby
ALE,
https://www.alza.sk/27-msi-g274qpf-e2-d8871830.htmDal by som mu sancu, mal som jeho predchodcu viac menej a bol to velmi fajn kusok.. Castokrat sa spomina problem vypalenych pixelov u msi.. ja som mal predchodcu 2 roky a ani jeden.. asi je to riadne o stasti.. ako viac menej pri kazdom lcdcku..
// Spojený príspevok 06.12.2024 19:58Kazdopadne, ak to neriesis tak, ze ten monitor budes mat xy rokov, tak ani s tym, co si postol nemas moc co pokazit.. a na hranie... kludne, preco nie..