Kupil som notebook lenovo G770, i5 2450m, 4Gb DDR3 ram, HD 6650m 2Gb a mám problém že tá grafická karta má nejaký podivne nízky výkon napr. v hrách podla notebookcheck by mala dosahovat vyssie výkony takisto som nasiel videá kde aj 1 Gb verzia tejto karty podávala o dost vyssie výkony ako moja neviete v com moze byt problém ?
keby sa chcel niekto spytat tak :
1. ovladac mam najnovsi dostupny zo stranky vyrobcu (lenovo), aj ked co je cudne na stranke amd jednoducho ovladace k tejto karte niesu.
2. mam nastaveny vysoky výkon skúšal som automatické aj manuálne prepínanie.
3. teoretiky može byt chyba od výroby snáď nie
4. chladenie vyzerá byť v pohode ani podľa merania ani na pocit sa notebook nejako neprehrieva
5. skúšal som rôzne benchmarky napr. v 3D marku 2011 je výkon asi taký ako sa udáva na notebookcheck ale v 3D Mark Vantage len 1100 bodov čo je asi 1/3 oproti výsledkom na notebookcheck pričom integrovana graficka ktora je v notebooku (HD3000) ju v tomto teste dokonca o pár bodov prekonala ????
6. výkon v hrách je nízky a porovnatelný medzi 6650m a HD 3000 integrovanou v procesore napr. AC relevations zvládú so skoro rovnakým frameratom co je 10- 15 fps u 6650 skvôr okolo tych 15 a u HD 3000 skvôr k tým 10 pricom nastavenia su najvyssie a rozlisenie 1600x900 čo ma dost prekvapuje lebo mi to nepripadá ako náročná hra a nasiel som na internete zmienky o tom ze na tejto karte ide aj Battlefield 3 na ultra nastaveniach
http://www.youtube.com/watch?v=wvJTKUb_RAo pricom tu je to dokonca 1Gb verzia tejto karty
7. v biose ziadne nastavenia tykajuce sa grafiky, pravdupovediac je dost jednoduchy
, device mi manager grafiku normálne nájde a je aj v Catalyst control centre cize s tým zeby nebola pripojená alebo nejak blbo spojenie asi problém nebude
8. co mi je divné je že v CCC ked prepinam grafiky tak HD3000 je označená ako prvá a HD 6550 až ako tretia predpokladám že to nieje podstatné ale pre istotu
9. na internete som nasiel zmienky majitelov notebookov HP ze sa im dialo nieco podobné a záver bol že sa im notebook asi neprepína grafickú kartu a beží konštantne na integrovanej grafike ale problém nebol nijako vyriešený teoretiky by to mohol byt môj prípad ?