ahojte,
už pár hodín si neviem rady s jednou častou skriptu ktorý si práve skúšam robit. ide o spracovanie registracnych udajov z registracnej stranky. chcem overit či uzivatel zadal nejaky normalny e-mail a obmedzit tieto emailove adresy na urcite koncovky. preto som spravil kod ktory by to mal overit, a v pripade ze ma e mail inu koncovku ako chcem poslat uzivatela naspat. riesil som to tak ze som spravil premennu
hodnota ktora sa nadobudala hodnoty podla
toho ako dopadol vyrok v IF. Problem mam v tom ze nechapem preco mi vždy
hodnota ziska value false aj ked by podla mna nemala (resp. nezelam si to ale nejak sa mi to nedari spravit).
priklad: zadam adresu s koncovkou .cz a vyrok v IF, ktory mozete vidiet nizsie v kode (v kode sa nachadza uplne hore), by mal nadobudat hodnotu TRUE lebo premenna e mail obsahuje .cz...avsak mne to nadobuda false..... skúšal som tam dat aj celu podmienku do zatvorky a dat za to ze !=false ale tiež to nefunguje
nechápem v čom robím chybu, je večer, rano vstavam, idem spat, a tak som si povedal ze to skusim dat do eteru ci mi niekto nevnuknete nejaku myslienku. nizise davam inkriminovany kod, a budem rad za kazdu radu.
Kód:
$hodnota="";
if (strstr($email,".cz") || strstr($email,".sk") ||
strstr($email,".com") || strstr($email,".de") ||
strstr($email,".at") || strstr($email,".eu") ||
strstr($email,".us") || strstr($email,".uk") ||
strstr($email,".co.uk") || strstr($email,".info"))
{
$hodnota="TRUE";
}
else
{
$hodnota="FALSE";
}
if(!$email == "" && $hodnota="FALSE")
{
echo "<h2><a href='registrform.php'>Vraťte se zpět a zadejte
platný 2e-mail</a></h2>\n";
$nepovol = "<h2>Vstup nebyl povolený</h2>\n";