mack0 píše:
Pridali tam aj to, že nemôžem sťahovať cez torrent, inak ma vypnú (to sa aj 2x stalo) ??????? nechápem, beriem to ako obmedzovanie ...
co na tom nechapes, toto je bezna prax pri provideroch fungujucich cez wifi.
torranty generujuce niekolko sto spojeni stacia na zahltenie obycajnych wifi APcok, ktore provider pouziva. Da sa to riesit pouzitim vykonnejsich modelov, ale to sa im neoplati, lebo su drahe. Takze utnu ludom torranty a podobne veci, nech im nezahlcuju zariadenia a nevytazuju linku, potom to citia aj ostatni, napojeni na to jedno zahltene APcko, cez ktore ty tahas torrenty.
Potom ma provider problem nielen s tebou, ale aj s desiatimi dalsimi, ktori netorrentuju a ty ich brzdis.
Skus sa na to niekedy pozret z pohladu providera a pouzi hlavu.
Co si podpisal, si podpisal, na sude alebo v inom spore by si neobstal, plati to, co je podpisane.
Citácia:
mám neobmedzené sťahovanie čo sa týka prenesených dát ... 24/7 mám mať 2Mbps ....
prd mas, toto co ty pises je garantovane pripojenie, keby si videl co za palky sa tam platia, pretoci sa ti cifernik. Keby sisi riadne vsetko prestudoval, tak prides na 10r znamy fakt - provider ti poskytuje pripojenie DO RYCHLOSTI 2Mbps, a NIE STALU RYCHLOST 2Mbps. To je velky rozdiel. Mozes dosiahnut 2MB, ale nikde nemas zarucene ze ju budes mat stale. Provider moze mat agregaciu aj ked to tebe nepovie...mas v zmluve uvedene, ze ide o neagregovane pripojenie? zisti si to.
Citácia:
Ide mi o tom, že mejú podimenzované rozdelenie .... napr. oni maju zaplatených 5Gbps a to ropredávajú (čo ak dokopy predajú 10Gbps) ... Lenže podľa mňa a aj viacerých proste nemajú ako splniť ani oni tie ich podmienky
Neviem ci SOI v tomto nieco zmoze, rozhodne sa na nich nespoliehaj, maju hodne na hovno pravomoci...provider toto moze mat riesenie prave agregaciou, inac to nema jak spravit, lebo raz mu rychlost dojde a tu co ma musi rozhodit medzi ludi.
Citácia:
Dosť ma to už sere ... aj Vás by to sralo, keď niečo potrebujete do práce a net nejde ...
keby nesiel vobec, vtedy je problem. Ale ak ti to ide miesto 2MB len 1MB, tak ti net ide a problem nevidim. Za blbnutie netu si mozes sam torrentami. Tiez som dlho existoval na wifi a viem co to so spojenim spravi. Kazdopadne ide o to, co som pisal...mas maximalnu rychlost 2mega, a nie stalu.