tak chel by som sa spytat či my na tejto doske MSI 915P Neo2 Platinum (MS-7028) pojde ramka a-data 2x2gb s frekvenciou 800mhz ?? samozrejme je to ddr2 len co som pozeral manual tak je tam nieco taketo pisane ze:
Main Memory -Supports four unbuffered Dimm of 1.8 Volt DDR2 SDRAM
-Supports up to 4GB memory size.
-Supports Dual channel DDR2 memory architecture
-Supports DDR2 400/533 memory interface
a myslim ze vtom poslenom riadku je frekvencia napisana a preto sa chcem uistit od vas ze ci som tomu ja zle pochopil a nepojde my alebo pojde??
dakujem
dobrý deň chcem sa spýtať či mi pôj nasledujuca ram:
Typ : DDR SDRAM
Kapacita : 512 MB
Rýchlosť hodín : 400 MHz
Typ modulu : DIMM
Zlúčiteľnosť : PC3200
moje:
Typ DR
Kapacita :512
Rýchlosť hodín :400MHZ
Typ modulu :M863
Zlúčiteľnosť C3200
Podla zakladnej doky ti bude urcite niekto schopny poradit. Trocha mi tam prekaza to "M863".
Dedusko Google ale vravi, ze M863 je pamät kompatibilna s dokami s rovnomennym cipsetom.
Preto je lepsie poznat presny model dosky, potom bude jednoduhsie zistit kompatibilitu s ostatnymi modulmi.
Len nechapem tu vymenu za modul s rovnakou kapacitou.
nechápem prečo nikto nepoužíva support list a manuál od základnej dosky tam je presne napísané ako na to:
1.) otvorím si manuál od základovky a nájdem časť o ramkách
2.) nájdem si ramku ktorú chcem skopírujem si jej označenie napríklad KVR1333D3N9/4G platí pre Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 3.) toto označenie vložím do hľadania v support liste ramiek na stránkach výrobcu pre danú dosku a nájdem či sa tam nachádza ak áno môžem ju objednať a budem si istý že pôjde
Pokial mas PC2700 bude vhodne k tomu kupit rovnaku pamät ak ti teda ide o pridanie pamäte do dalsieho slotu. Doska podporuje pamätove moduly iba do frekvencie 333MHz (PC2700). Pamät musi vediet pracovat v tomto konkretnom mode. (Bezne to funguje).
Ako som napisal, pokial bude vediet pracovat v tom istom mode, ako pracuje sucasna, tak pôjde. Ale tie pamäte sa frekvencne lisia a ta rychlejsia sa vzdy prisposobuje pamäti s najnizsim profilom.
CPU-Z si uz pouzil, tak to ti asi popisovat nemusim.
Screen urobis za pomoci klavesy PRINT SCREEN (Nachadza sa hore medzi numerickou klavesnicou a enterom)
Otvoris si napríkald nástroj malovanie vo windows (skicár) a stlačíš kombináciu CTRL+V.
Uložíš ako jpg a nahras obrazok na nejaky server, napr imageshack.us (moze byt aj filehosting).
CPU-Z si uz pouzil, tak to ti asi popisovat nemusim. Screen urobis za pomoci klavesy PRINT SCREEN (Nachadza sa hore medzi numerickou klavesnicou a enterom) Otvoris si napríkald nástroj malovanie vo windows (skicár) a stlačíš kombináciu CTRL+V. Uložíš ako jpg a nahras obrazok na nejaky server, napr imageshack.us (moze byt aj filehosting).
To, co clovek potrebuje presne vediet, to v tvojom pripade cpu-z nedetekuje
Tak sa musis spoliehat na to, ze s tou pamätou proste pofunguje typ, ktory ma podporu v zakladovke.
Proste kup akukolvek pamät do velkosti 1GB PC2700 (333 MHz).