Dal som odtestovať svoj stroj na to či bude fungovať.
konfigurácia:
Pentium III - 1266
1Gb RAM
Radeon x850
Windows 98
Oblivion:
Výsledok bol samozrejme FAIL a to napriek tomu že túto hru tu hrám. Rozpor v tomto ohlade spôsobujú dve záležitosti:
1. Bežný mýtus že Pentium 4 je silnejšie než Pentium 3. Architektúra P4 v tej dobe bola krokom späť a silné varianty P3 ju v mnohom dostihnú.
2. autor webu nerátal s tým že Windows 98 je v dnešnej dobe možné patchnúť a teda hry určené pre XP tam spustiť.
Oblivion napriek tomu všetkému hrám na solídnych detailoch, ale pravdou je naozaj že framedropy na najnáročnejších scénach sú (loading area a pri pohladoch na velké množstvo polygonov).
Prey
V tomto prípade tiež hra nevyhovela z rovnakých dôvodov. Prey ale beží naprosto plynulo v 99 percentách situácií takže v tomto smere je výsledok naprosto mimo.
FarCry
Táto hra nevyhovela kvôli operačnému systému ale tiež funguje bezvadne, a to sa týka kompletne jej fungovania.
Warcraft III
Hra samozrejme vyhovela požiadavkám a beží naprosto dokonale.
celý test pracuje s tabulkovými hodnotami ktoré nemusia vyhovovať realite. bežne vnímaný limit minima P4 2GHz je tak trochu umelý a často nadsadený, aby sa vylúčili reklamácie z dôvodu toho že PC predsa malo vyhovovať.
Možnosti zvyšovania herného výkonu v závislosti na procesore a grafickej karte sú velmi široké vďaka taktovaniu a odladeniam v systéme. tieto hodnoty niesú v teste zahrnuté. ten rátal len s netaktovaným fungovaním celého PC a viac menej s defaultnými nastaveniami systému.
Pokial teda vezmete hodnoty vášho pretaktovaného stroja a tiež uberiete niečo z požiadavkov na HW (to všetko ale s predpokladom že v pc nemáte nijaké vážne chyby obmedzujúce výkon) tak namiesto fail vám výjde pass.
Tiež pokial používate upravený operačný systém test naň ignorujte.
Ešte podotknem drobnú chybu. Test si mýlil moju zvukovku s TV tunerom.
Inak ma zarazila jedna informácia z testu "CPU Speed":
"You have 1.50 Ghz rated at 2.26ghz"
mno musím dodať že podobné hodnotenia mi jakožto fanatickému taktovačovi teda lichotia
Test CPU speed je smerodatnejší než CPU test, ale aj rated hodnota je asi trochu nadsadená...
Kvôli porovnaniu by som ale požiadal niekoho s Pentiom 4 na 1,50 ghz aby urobil test na DOOM 3 a porovnal to s týmto a postol sem prosím
CPU SPEED
Minimum: 1.5 GHz (Intel) or 1500+ (Athlon)
You Have: 1.50 GHz Performance Rated at 2.26 GHz