Čaute. Po dlhom čase čo som mal poskladaný PC cca 3 roky sú s ním problémy. Neviem fakt či je to v HW alebo v SW, tak sa račej opýtam vás.
Čo sa vlastne stalo: asi rok bol nainštalovaný win 7 64bit a zrazu sa PC sekol a zreštartoval. Potom nešiel nabehnúť Win - načítavalo ako pri bežnom štarte (Starting Windows) a tu zrazu reštart. Nešiel ani núdzový režim - vždy len reštart. Tak som teda napojil disk na NB cez redukciu a k samotnej partícii C:/ som sa ani len nedostal, pretože ma žiadal formátovať C:/ . Našťastie som mal zálohované dáta na D:/ a tak som tam pre skúšku nainštaloval XP. Po dvoch dňoch sa PC reštartoval a opäť to isté. Nešlo načítať XP a vždy sa len reštartoval. Teraz som nainštaloval znova XP a zatiaľ "žije".
Podozrenie:
HDD: Nehcelo ani len otvoriť C:/ pri páde OS
PSU: Bola použitá redukcia z Molexu na SATA Power konektor a bol tam raz za čas zlý kontakt, čo mohlo spôsobiť výpadky HDD čiže aj zlyhanie OS a ako frajer na záver aj chybné sektory v počte cca 1,5GB (test cez HD Tune). Tiež mohol byť na vine zdroj, pretože je to 350W Gembird - nič moc značka.
RAM: Použitá je 2GB DDR2 a v systéme ukazuje iba 1,75 - usable. Teraz mi pred chvíľou sekol systém a tu zrazu BSOD - beginning dump of physical memory.
Máte niekto vôbec tušenie, kde je vlastne pes zakopaný? Dík za pomoc vopred.