Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 15 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 17.02.08 Príspevky: 34 Témy: 11 | 11 Bydlisko: Senica |
Ahojte,
Prosim o radu na nasledovny problem:
Spravanie PC:
- Pocitac nevyuziva plne RAM (mam 512MB a v minulosti pri starte a aj neskor bola pouzita vsetka, teraz len okolo 220MB - konstantne)
- Pocitac nereaguje, aj ked je CPU vyuzite na 0% - niekedy
- Start Winodws ide normalne, ale nedokaze sa vypnut - vzdy
Objavilo sa to zrazu. Virus som nenasiel. Pouzil som a fixol som vsetko, co sa dalo pomocou CCleanu a PC OnPointu.
Hijackthis mi zbehne len v Safety mode. Pri normalnom sa sekne na: O4 - Registry & START MENU autoruns ...
Vrela vdaka za vsetky odporucania
|
|
Registrovaný: 22.03.07 Prihlásený: 23.06.23 Príspevky: 2096 Témy: 15 | 15 Bydlisko: Bratislava V |
Windows XP nezabere po štarte celú pamäť, pokiaľ nie je v autoruns x blbostí, takže to je v poriadku. V prvom rade nainštaluj aktuálne ovládače, najmä čipset.
_________________ DESKTOP: Intel Pentium Dual Core E2180, Gigabyte GA-P31-DS3L, 3GB DDR2 800Mhz, ASUS Radeon HD3650 256MB, ASUS DRW-1608P3S, Hitachi Deskstar T7K250 160GB, Fortron FSP350-60GLN NTB: HP 510: Intel Celeron M360, 512MB DDR2 533MHz, Intel GMA 900, Hitachi Travelstar 4K120 40GB, Sony CRX880A |
|
Skusal som instalovat ovladace, ale bohuzial. Prejdem cez akceptaciu licencie a zacne instalovat. Uz na 0% z instalacie zostane stat (nechal som ho tak 3 hodiny a nic). Task Manager ukazuje, ze je running.
Pri explorery (otvoreny folder) sa niekedy ukazuje "not responding".
Mozem to fixnut preinstalovanim/repairom windows?
Vdaka.
|
|
Registrovaný: 22.03.07 Prihlásený: 23.06.23 Príspevky: 2096 Témy: 15 | 15 Bydlisko: Bratislava V |
Skús opravnú inštaláciu.
_________________ DESKTOP: Intel Pentium Dual Core E2180, Gigabyte GA-P31-DS3L, 3GB DDR2 800Mhz, ASUS Radeon HD3650 256MB, ASUS DRW-1608P3S, Hitachi Deskstar T7K250 160GB, Fortron FSP350-60GLN NTB: HP 510: Intel Celeron M360, 512MB DDR2 533MHz, Intel GMA 900, Hitachi Travelstar 4K120 40GB, Sony CRX880A |
|
Registrovaný: 13.01.07 Prihlásený: 28.05.17 Príspevky: 10032 Témy: 60 | 60 Bydlisko: Dorú Araeba... |
este skus prebehnut disk hdtachom, ake mas rychlosti. ak sa na jednom mieste rychlost repadne strmo dole, tak test opakuj, ak sa prejavi pad na rovnakom miste, tak je nieco s diskom.
inak odporucam reinstall xp. zda sa ze to ma za sebou.....
_________________ PC: ASUS P5B deluxe, Q9400 @ 3.2GHz @ 1.25V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 550D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ "You have not lived, until you found something worth dying for"
Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC |
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
OmeGa píše: este skus prebehnut disk hdtachom, ake mas rychlosti. ak sa na jednom mieste rychlost repadne strmo dole, tak test opakuj, ak sa prejavi pad na rovnakom miste, tak je nieco s diskom. inak odporucam reinstall xp. zda sa ze to ma za sebou.....
jj, presne to iste ma napadlo aj mna : skontroluj v prvom rade disk a otestuj pc na stabilitu. potom uvazovat o reinstalle ak budu vysledky negativne
_________________ C#, PHP, ... |
|
|
taketo veci sa riesia reinstalom, ked mas rozdeleny disk nevidim v tom problem, je treba si uvedomit ze nic nevydrzi vecne, a nie je naskodu sem tam vymenit win... ja to doma robim raz za 2-3mesiace...
|
|
Registrovaný: 14.02.08 Prihlásený: 04.01.15 Príspevky: 1272 Témy: 46 | 46 Bydlisko: Bratislava |
Daron píše: taketo veci sa riesia reinstalom, ked mas rozdeleny disk nevidim v tom problem, je treba si uvedomit ze nic nevydrzi vecne, a nie je naskodu sem tam vymenit win... ja to doma robim raz za 2-3mesiace...
nejak casto instalujes ten win
_________________ CPU:AMD Phenom II X4 960T MB: GA-MA78GM S2H VGA: ASUS EAH4850 512MB DDR3 & AC L2 PRO RAM: 4x 1GB Kingstone 800Mhz PSU: CX400W HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB + Seagate 320GB Monitor :19"LCD ASUS VB191T OS: Win 7 Ultimate 64 bit |
|
Win som preinstaloval a vsetko slape ako hodinky.
btw, reinstal nastal po 1 roku
Sak uz to bolo na spadnutie
|
|
Registrovaný: 13.01.07 Prihlásený: 28.05.17 Príspevky: 10032 Témy: 60 | 60 Bydlisko: Dorú Araeba... |
daj si do kalendara poznamku ze o 11 mesiacov musis preinstalovat win, ze jeho polcas rozpadu uz nastal . ten je u kazdeho iny...
_________________ PC: ASUS P5B deluxe, Q9400 @ 3.2GHz @ 1.25V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 550D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ "You have not lived, until you found something worth dying for"
Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC |
|
Registrovaný: 31.08.07 Prihlásený: 27.03.15 Príspevky: 1800 Témy: 153 | 153 Bydlisko: Komárno |
no ak nebudes same hovadinky davať do pc a budes defragmentovať disk pravidelne tak windows ti vydrži vela mne vydržal predtym dva roky a teraz v oktobry to bude dva roky a nerobý i to problemy zatial ale sklopem to klop
_________________ Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš. Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica) Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí. život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať. Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať |
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
dsljohn píše: no ak nebudes same hovadinky davať do pc a budes defragmentovať disk pravidelne tak windows ti vydrži vela mne vydržal predtym dva roky a teraz v oktobry to bude dva roky a nerobý i to problemy zatial ale sklopem to klop
problemy to nemusi priamo robit, ale pouzivanim sa windowsy exponencialnou krivkou zasieraju hlupostami, neverim ze 2 roky by si napr nenainstaloval jediny program atd... ak clovek normalne pouziva pocitac, tak sa raz za cas reinstallu urcite nevyhne. jasne, pojde to aj bez toho, ale rychlost ti klesne kludne aj na desatinu mozneho vykonu
|
Registrovaný: 31.08.07 Prihlásený: 27.03.15 Príspevky: 1800 Témy: 153 | 153 Bydlisko: Komárno |
el mariachi píše: problemy to nemusi priamo robit, ale pouzivanim sa windowsy exponencialnou krivkou zasieraju hlupostami, neverim ze 2 roky by si napr nenainstaloval jediny program atd... ak clovek normalne pouziva pocitac, tak sa raz za cas reinstallu urcite nevyhne. jasne, pojde to aj bez toho, ale rychlost ti klesne kludne aj na desatinu mozneho vykonu
no možno ale ja som to nepocitoval len tak posledny mesiac pred preinstalovani, a programy zvykavam instalovať a nie jeden
nehovorim že sa nepokazy po case windows ale ked niekto nebude robiť nejake sprostosti tak windows vydrži vela a to nie len u mna ale aj u bratranca on len každy rok a pol preinstluje windows ked sa mu nieco tam pokazy. ano aj ked sa spomaly ale casto pomaha poupratovanie a cistenie pc a to hlavne na HDD ja t robim praidelne a zatial to fakt drzy a windows je este po roku a ppol vždy stabilny a rýchli.
_________________ Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš. Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica) Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí. život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať. Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať |
|
dsljohn píše: no možno ale ja som to nepocitoval len tak posledny mesiac pred preinstalovani, a programy zvykavam instalovať a nie jeden
nehovorim že sa nepokazy po case windows ale ked niekto nebude robiť nejake sprostosti tak windows vydrži vela a to nie len u mna ale aj u bratranca on len každy rok a pol preinstluje windows ked sa mu nieco tam pokazy. ano aj ked sa spomaly ale casto pomaha poupratovanie a cistenie pc a to hlavne na HDD ja t robim praidelne a zatial to fakt drzy a windows je este po roku a ppol vždy stabilny a rýchli.
to stabilny by som bral, ale rychly by som bral skor s rezervou... ono si na tu "rychlost" clovek po case zvykne a ked preinstaluje windows, zacne nadavat ze preco to nespravil skor
|
el mariachi píše: to stabilny by som bral, ale rychly by som bral skor s rezervou... ono si na tu "rychlost" clovek po case zvykne a ked preinstaluje windows, zacne nadavat ze preco to nespravil skor
to je pravda že potom nadava ale ja som spokojny zatial
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 15 ] | |
|