Zdravým všetkých
Chcel by som sa opýtať na jednu vec.
Na strednej škole programujem v turbo pascale a chcel by som sa naučiť aj objektovo orientované programovanie v C++.. Na začiatok som si zohnal knihu C++ za 21 dní začal som to študovať ale hneď prvý program mi nechce ísť a neviem si rady. Ak by som vás mohol poprosiť o pomoc bolo by to super. Neviem kde je chyba. Či to náhodou nebude v tom že mám 64 bit OS win 7.
Prostredie som si stiahol bezplatnú verziu Microsoft visual C++ 2010 Express. Mám to už aj registrované.
Pre istotu vám napíšem celý postup č som robil lebo fakt neviem kde je chyba:
Po otvorení Visual C++ som si vybral ponuku nový projekt a kliekol na Win 32 console application, ako názov som dal príklad 1 a dal som OK. Položku location som nechal na predvolenom.
V nastaveniach som ponechal všetko tak ako bolo tip aplikácie console applicationa v ponuke Additional options som nechal Precompiled header a dal som finish
Napísal som zdrojový kód podľa tej knihy. Vyzerá takto
Kód:
#include <iostream>
int main()
{
std::cout <<"nazdar Ludia!\n";
return 0;
}
Keď som v roletovom menu Debug vybral Build Solution vyhodilo mi dole túto chybu:
1>------ Build started: Project: Priklad 1, Configuration: Debug Win32 ------
1> Priklad 1.cpp
1>c:\users\františek berente\documents\visual studio 2010\projects\priklad 1\priklad 1\priklad 1.cpp(1): warning C4627: '#include <iostream>': skipped when looking for precompiled header use
1> Add directive to 'StdAfx.h' or rebuild precompiled header
1>c:\users\františek berente\documents\visual studio 2010\projects\priklad 1\priklad 1\priklad 1.cpp(8): fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header. Did you forget to add '#include "StdAfx.h"' to your source?
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========
Keď zase dám Ctrl+F5
Vyhodí mi len okno a tam je Press any key to continue.
Neviem či mám dobre nastavené prostredie alebo kde som urobil chybu ak by mi niekto vedel poradiť bol by som rád
Ďakujem za každú prípadnú odpoveď