ja som Z906 kúpil tak cca 2 mesiace dozadu, primárnym využitím sú filmy, potom bežné TV vysielanie a nakoniec hudba. Mám ich prepojené priamo s TV pomocou optiky ako domáce kino
hodnotím ich nasledovne: filmy 9/10, bežné TV vysielanie 8/10, hudba 7/10, pri pozeraní filmov (.mkv formát) fungujú bezproblémovo, dekódovanie (DD, DTS) prebieha v poriadku, všetko hrá ako má, tu som maximálne spokojný, pri bežnom TV vysielaní využívam hlavne funkciu 3D, kde reproduktory prepočítavajú stereo na 5.1 zvuk (celkom to funguje), v niektorých prípadoch je však počuť šepot alebo ozvenu reči (hlasu) zo zadných surround-ových repro, nieje to však hlasité, je nutné mať ucho cca 20cm pri reproduktore aby to bolo počuť, potom je možnosť voľby ešte 4.1 v tomto prípade hrajú 4 repro rovnako + sub a nakoniec je tam možnosť 2.1 (len predné a sub). Pri hudbe používam tiež režim 3D (5.1), tu však k žiadnym ozvenám nedochádza a všetko hrá naozaj čisto, podľa mňa sú v tomto režime najlepšie výšky a stredy, pričom pri zvyšných režimoch (4.1, 2.1) sú trošku v úzadí, preto tieto repro v mnohých recenziách na hudbu príliš neodporúčajú, ja som však s ich prednesom hudby celkom spokojný, samozrejme nepočúvam vážnu hudbu ani metal, či niečo podobné, tam by asi dosť pohoreli
Basy sú samostatná kapitola, zatiaľ som neskúšal nastaviť sub. na viac ako 50% a myslím, že to radšej ani skúšať nebudem, jedna šálka v skrinke už praskla, nechcem mať na svedomí ďalšie
, tu veľa ľudí skôr uberá, ja som momentálne na cca 40%
hlasitosť jednotlivých repro sa dá samostatne nastaviť nezávisle na hlasitosti celého systému, je možné nastaviť center, zadné repro a sub, predné je možné len celkovou hlasitosťou
skúšal som aj prepojenie k PC cez integrovanú zvukovú kartu na doske ale pri porovnaní kvality prednesu jednoznačne bola lepšia kombinácia ext. disk, TV, repro ako PC a repro, zvuk bol čistejší, plnší, no skrátka kvalitnejší, neviem možno som sa mohol pozabávať ešte s nastaveniami alebo to vážne potrebuje kvalitnejšiu zvukovú kartu
čo sa týka hier, žiadnu som nehral ale vo všeobecnosti sú na hry celkom OK, aspoň podľa recenzií
celkovo som spokojný, repro splnili účel na aký som ich kupoval, priestorový zvuk k TV (filmom) bez bez veľkého AV zosilňovača, ktorý nemám kde umiestniť
samozrejme nájdu sa aj drobnosti, lacno vypadajúce DO (účel však plní veľmi dobre) chýbajúce dekódery DD-HD a DTS-HD, ozvena pri prepočte stereo->5.1 v zadných repro v prípade TV vysielania (počuteľné asi tak cca 20cm od repro, pri hudbe je to OK), chýbajúce konzoly pre upevnenie na stenu a nakoniec závit UNC 1/4 pre upevňovaciu skrutku
Ja som neskôr dokupoval držiaky
B-tech 332 sú však dosť drahé, UNC skrutky som si zohnal avšak pri držiakoch sú tiež pribalené, tak som potom použil tie. Takže ak ich nemáš kde položiť pri ich nákupe rieš už aj otázku montáže na stenu
Snáď ti to pomôže pri rozhodovaní...